ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑρκούν οι κυκλικοί κόμβοι;

Αρκούν οι κυκλικοί κόμβοι;

Αρκούν οι κυκλικοί κόμβοι;

Αρκούν οι κυκλικοί κόμβοι;

Και το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο ύψους του σταθμού του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Μπαράζ οι ερωτήσεις από πολλές πτέρυγες του Σώματος για τα έργα που εκτελεί αυτή την εποχή στο σημείο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το αν ο Δήμος Αγρινίου παρακολουθεί τις παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι η δημιουργία αρκετών κυκλικών κόμβων θα μειώσει την ταχύτητα των οχημάτων και επακόλουθα την επικινδυνότητα και τα τροχαία ατυχήματα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνεται θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και μάλιστα με πεζό.

Αν και από τους περισσότερους έχει υποδειχθεί η ανάγκη κατασκευής μιας πεζογέφυρας, ιδίως λόγω και της παρουσίας στην περιοχή του σταθμού του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει μπει στο σχεδιασμό.

Στα έργα που πρόκειται να εκτελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο σημείο κυκλικός κόμβος, όχι όμως και πεζογέφυρα.

Η απάντηση στο γιατί, σύμφωνα με γνώστες των τεχνικών ζητημάτων, έχει να κάνει με το χαρακτηρισμό της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου ως πρωτεύον οδικό δίκτυο, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου και την ύπαρξη παραδρόμων.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αντιπαράθεση για το daily camp

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr