ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚαστοριά: Αρκούδα έκανε «μονόζυγο» για να φάει κεράσια

Καστοριά: Αρκούδα έκανε «μονόζυγο» για να φάει κεράσια

Καστοριά: Αρκούδα έκανε «μονόζυγο» για να φάει κεράσια

Μια αρκούδα στην Καστοριά φαίνεται ότι ήταν ή πολύ πεινασμένη ή λατρεύει τα κεράσια. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το τεράστιο ζώο έφτασε να κάνει… μονόζυγο στο Δισπηλιό Καστοριάς έτσι ώστε να τα φτάσει και να τα απολαύσει;

Σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει το kozanimedia.gr και έχει τραβήξει ο Νίκος Κωστάρας, καταγράφεται η προσπάθεια της αρκούδας που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Δείτε το απίστευτο βίντεο

Ο «Αρκτούρος» στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στην καφέ αρκούδα σε σχέση με την Ελλάδα: «Η καφέ αρκούδα κατέχει την ευρύτερη κατανομή παγκοσμίως από όλα τα άλλα είδη αρκούδας. Μέχρι πρόσφατα απαντιόταν στη βόρεια Αμερική, στο βόρειο Μεξικό, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική.

Σήμερα όμως, κατοικεί μόνο στη βορειοδυτική βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ασίας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350 – 400 περίπου άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου ενώ ο άλλος στην οροσειρά της Ροδόπης. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σταθερές ενδείξεις για παρουσία αρκούδας στον άξονα Βόρα-Ολύμπου και στη Στερεά Ελλάδα μέχρι και την ορεινή Ναυπακτία. Περιοχές που τα τελευταία 70 χρόνια δεν υπήρχε καμία καταγραφή».

in.gr

Πανελλήνιες 2022: Συνεχίζονται σήμερα με 4 μαθήματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ