ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑρίστευσε ο… «Ασκληπιός»

Αρίστευσε ο… «Ασκληπιός»

Άσκηση με την ονομασία «Ασκληπιός 1» πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, χθες στο νοσοκομείο Αγρινίου, στην οποία συμμετείχαν 20 άνδρες με 8 οχήματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, στο νοσοκομείο Αγρινίου, η οποία έγινε υπό πραγματικές συνθήκες.

Με την βοήθεια άλλων εμπλεκομένων σωμάτων ασφαλείας, της τροχαίας και άλλων υπηρεσιών, όπως η ΔΕΗ και το ΕΚΑΒ, αλλά και με την βοήθεια των εργαζομένων του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός ατόμων από το κτήριο, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες δοκιμάστηκαν στο να κατασβήσουν υποτιθέμενη φωτιά στο υπόγειο του νοσοκομείου.
Σκοπός της άσκησης ήταν η θωράκιση συστημάτων πυρασφάλειας του νοσοκομείου. Η πυροσβεστική δέχθηκε την τηλεφωνική κλήση από το νοσοκομείο και όπως τόνισε ο διοικητής κ. Μπόκας, τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως θα εξελίσσονταν σε μια πραγματική άσκηση. «Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία δυσάρεστη επιπλοκή και όλα πήγαν καλά και αν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο συμβάν, θα αποδίδαμε άψογα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόκας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιώργος Βλάχος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής. Η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο και έγινε μια τέλεια άσκηση, ώστε να είναι θωρακισμένο το νοσοκομείο και σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην ανησυχούν οι συμπολίτες μας».
Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Παπαθανάσης, ο οποίος παραβρέθηκε στο σημείο, δήλωσε: «Ο δήμος Αγρινίου και η πολιτική προστασία ανταποκρίθηκε άμεσα, όσον αφορά την άσκηση απεγκλωβισμού. Αυξήσαμε την παροχή νερού που μας ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μεταφέραμε εδώ και  κάποιο προσωπικό για το ενδεχόμενο που χρειαστεί και πιστεύω ότι η άσκηση που έγινε κάτω από πραγματικές συνθήκες, έγινε τέλεια».
Στην άσκηση συμμετείχαν 20 άνδρες με 8 πυροσβεστικά οχήματα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr