ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ άρια της Μαρίας Κάλλας τον Αύγουστο του 1964 στη Λευκάδα υπό τους ήχους 18χρονου πιανίστα (εικόνες- video)

Η άρια της Μαρίας Κάλλας τον Αύγουστο του 1964 στη Λευκάδα υπό τους ήχους 18χρονου πιανίστα (εικόνες- video)

Η άρια της Μαρίας Κάλλας τον Αύγουστο του 1964 στη Λευκάδα υπό τους ήχους 18χρονου πιανίστα (εικόνες- video)

Ένα αναπάντεχο περιστατικό που μάγεψε τη Λευκάδα το καλοκαίρι του 1964 (30 Αυγούστου) με πρωταγωνίστριά την αξεπέραστη Μαρία Κάλας,  περιγράφει ο Κυριάκος Σφέτσας στον Γιάννη Γιαννακόπουλο. Ήταν ο 18χρονος τότε πιανίστας που συνόδευσε την πλέον γνωστή ντίβα της όπερας ώστε να ερμηνεύσει άρια μπροστά στο έκπληκτο κοινό τη νησιού που δεν πίστευε στα…αυτιά του!

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιάννη Γιαννακόπουλου ο οποίος παραθέτει φωτογραφικό υλικό της εποχή (η Κάλλας έφθασε στη Λευκάδα από τον Σκορπιό συνοδευόμενη από τον Ωνάση, 30-8-1964) αλλά και τη μαρτυρία του μουσικού που σε μικρή ηλικία έζησε μια μοναδική εμπειρία.

“Η Λευκάδα έτσι και αλλιώς είναι πάντα στην επικαιρότητα αλλά τους θερινούς μήνες οι πολλές και σοβαρές πολιτιστικές δραστηριότητες προσδίδουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο νησί. Οι περισσότερες από αυτές είναι ενταγμένες στο φεστιβάλ λόγου και τέχνης που πραγματοποιείται από το έτος 1961.

Στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ Λευκάδας, το έτος 1964, έλαβε χώρα το κορυφαίο γεγονός στην ιστορία του μεγάλου αυτού θεσμού όταν η Μαρία Κάλλας εντελώς ανεπάντεχα τραγούδησε την άρια “voi lo sapete o mamma” από την Cavalleria Rusticana του Μascagni. Hταν η τελευταία φορά που η κορυφαία σοπράνο όλων των εποχών τραγούδησε στην Ελλάδα.

Την συνόδεψε στο πιάνο τελείως απροετοίμαστος ο 18χρονος τότε μαθητής του Ωδείου και καταξιωμένος συνθέτης σήμερα, κ. Κυριάκος Σφέτσας.

Είχα τη τιμή στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να καταγράψω μία συνέντευξη του κ. Σφέτσα για το γεγονός αυτό…”.

Δείτε το video:

Πηγή: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr