ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας από την προϊστορική και κλασική περίοδο»

«Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας από την προϊστορική και κλασική περίοδο»

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

«Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας από την προϊστορική και κλασική περίοδο»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο κατάμεστο από κόσμο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Χθες το απόγευμα και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Εργαστήριο «Παναγία Ελεούσα» πραγματοποίησε εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με τίτλο «Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας από την προϊστορική και κλασική περίοδο». Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ Σταύρος Μπένος, ο Ομότιμος Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ Βασίλης Λαμπρινουδάκης, η Προϊσταμένη της ΛΣΤ Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Ολυμπία Βικάτου και ο Συντονιστής Αρχαιολόγος κ Γεώργιος Σταμάτης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι παραβρισκόμενοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την τοπική πολιτισμική κληρονομία με τις νεότερες πληροφορίες που προέκυψαν από ανασκαφές 60.000 τ.μ στην Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία χρόνια.

Ο κ Μπένος δήλωσε για την εκδήλωση «Δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από το να μπορείς να προσφέρεις ένα απόθεμα από την ύπαρξή σου σ αυτή την ωραία κατηγορία των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Με την αφορμή της ημέρας που τιμούμε τα άτομα αυτά καθώς και με την προτροπή των ανθρώπων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» δεχτήκαμε με χαρά τόσο εγώ όσο και ο κ Λαμπρινουδάκης να απλώσουμε τα λόγια της ψυχής μας με επίκεντρο τις ομορφιές της περιοχής σας αλλά και τον ανθρώπινο στοιχείο που λούζει την εκδήλωση αυτή».

Ο Διευθυντής του «Παναγία Ελεούσα» κ Δημήτρης Χειμαριώτης δήλωσε «Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιούμε την εκδήλωση αυτή η οποία μέσω του πολιτισμού ρίχνει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών μας και της κοινωνίας. Η εκδήλωση έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κοινωνική αποδοχή και ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση και αναπηρίες. Εκ μέρους του  «Παναγία Ελεούσα» ευχαριστώ τους πολίτες του νομού που αγκαλιάζουν το έργο του εργαστηρίου εδώ και 25χρόνια»

Την εκδήλωση πλαισίωσε η λαογραφική ομάδα δημοτικών χορών του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» υπό την συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του κ Κων/νου Φρίντζου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Θέρμου κ Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρώην δήμαρχος κ Παύλος Μοσχολιός, νυν κα πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και πολλοί αιρετοί άρχοντες της ευρύτερης περιοχής και του νομού κατά τα παρελθόντα έτη.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr