ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΑποζημιώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον καταρροϊκό πυρετό

Αποζημιώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον καταρροϊκό πυρετό

Πανελλαδική κινητοποίηση από τους κτηνοτρόφους στις 8 Οκτώβρη

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι, οι κτηνοτρόφοι που έχουν προμηθευτεί εγκεκριμένα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα για την καταπολέμηση των εντόμων φορέων του ιού του καταρροϊκού πυρετού, μπορούν να προσέρχονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οικονομικής αποζημίωσης. Κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να προσκομίζουν δικαιολογητικά όπως το Πρωτότυπο παραστατικό αγοράς, την Κτηνιατρική συνταγή καθώς και το Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής με αναγραφή του σκευάσματος που χορηγήθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους κτηνιάτρους για τον καταρροϊκό πυρετό, από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και συγκεκριμένα Π.Ε. Αχαΐας: Ντούκας Βασίλης, τηλ. 2613613729, στην Π.Ε. Ηλείας: Χατζηπανταζής Γεώργιος, τηλ. 2621360157, 2621360173 και στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας: Μιστυλής Σταμάτης, τηλ. 2631051638.

Για το ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού στον Νομό και τις αποζημιώσεις, μετά την ανακοίνωση αλλά και τις ενημερώσεις στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης εμφανίζεται επιφυλακτικός. Χαρακτηριστικά δηλώνει στην “Σ”: “Όσα ανακοινώθηκαν επί της ουσίας δεν έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των κτηνοτρόφων. Αρχικά ζητούμε να στελεχωθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και να δοθεί αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ για την φυτική και ζωική παραγωγή στο 100%. Διεκδικούμε να υπάρξουν δωρεάν φάρμακα καθώς το κόστος για την αγορά είναι αρκετά υψηλό για τους κτηνοτρόφους και αδυνατούν να το επωμιστούν, πρέπει να δοθούν κονδύλια αλλά και να γίνουν μαζικοί ψεκασμοί, ακόμα δεν είδαμε κάποια δράση επί του θέματος. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες εκτός από τον καταρροϊκό πυρετό που έχουν πλήξει τα ζώα μας και όσα λέγονται από την Περιφέρεια δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων. Εδώ και 2 μήνες περιμένουμε κάποια δράση και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε στις 8 Οκτώβρη να υπάρξει Πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και αφορούν τα βοσκοτόπια, τον ΕΝΦΙΑ και τον καταρροϊκό πυρετό.”

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr