ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΑποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία (πίνακας)

Αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία (πίνακας)

Αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία (πίνακας)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ανάθεση στον ΕΛΓΑ της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων – Αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία

Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις, παγετοί, υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2021.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, για την αντιστάθμιση των ζημιών απώλειας φυτικής παραγωγής δεν ισχύει ο περιορισμός σχετικά με το ηλικιακό όριο των 70 ετών προκειμένου να εγκριθεί η κρατική ενίσχυση. Επίσης, εντάσσονται, ως επιλέξιμες ενίσχυσης απώλειας παραγωγής, οι καλλιέργειες των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Λευκάδας.

Οι οριοθετημένες περιοχές, για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. 4797/2021 (Α’ 66), για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες και ειδικότερα από πλημμύρες 4.1.2021 στην Π.Ε. Σερρών, πλημμύρες 11-12.1.2021 και 1.2.2021 στην Π.Ε. Έβρου, πλημμύρα 11.12.2021 στην Π.Ε. Φθιώτιδος, καθώς και πλημμύρες 15-16.10.2021 και 11-12.12.2021 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπως αναλυτικά αναφέρονται στα σχετικά φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Πίνακα που ακολουθεί, εντάσσονται στην παρούσα απόφαση ως επιλέξιμες, για την αντιστάθμιση ζημιών φυτικού κεφαλαίου και μόνο, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, στο πλαίσιο με της ανακοίνωσης του προγράμματος, μετά από βεβαίωση της αρμόδιας Περιφέρειας ότι δεν καταγράφηκαν οι ζημιές αυτές από τις αρμόδιες Επιτροπές Κρατικής Αρωγής και δεν συμπεριλήφθηκαν στις βεβαιώσεις, ούτε στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της Περιφέρειας για την καταβολή επιχορήγησης στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής.

Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί ενίσχυση/επιχορήγηση, οι ζημιές αυτές κρίνονται μη επιλέξιμες και δεν εντάσσονται στις διατάξεις της παρούσας.

Αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία (πίνακας)

e-ea.gr

Νέα αυτοκτονία στη Ζαχάρω Ηλείας – 48χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ