ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑποτράπηκε ο πλειστηριασμός στο Μεσολόγγι

Αποτράπηκε ο πλειστηριασμός στο Μεσολόγγι

Αποτράπηκε ο πλειστηριασμός στο Μεσολόγγι

Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών

Αποτράπηκε ο πλειστηριασμός στο Μεσολόγγι

Από τα αντίστοιχα αλληλέγγυα κινήματα του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας και της Ναυπάκτου

 

Ένας ακόμη πλειστηριασμός αποτράπηκε στην Αιτωλοακαρνανία (ο έκτος κατά σειρά) από το Κίνημα Πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή», το «Μεσολόγγι: Πολίτες σε κίνηση», την «Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αμφιλοχίας» και την «Κίνηση πολιτών Ναυπάκτου ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Η τράπεζα ανέβαλε τελικά τον πλειστηριασμό για την 4η Μαρτίου 2015, ενώ αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή από 150 περίπου ευαισθητοποιημένους πολίτες, μελών των παραπάνω κινήσεων και όχι μόνο από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και τη Ναύπακτο. Με την αποφασιστικότητά τους και την παρουσία τους το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Δικαστηρίου στο Μεσολόγγι απέτρεψαν έναν ακόμη πλειστηριασμό, τον έκτο κατά σειρά, πριν την πιο κρίσιμη ίσως εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης.

Όπως είχε γράψει σε παλιότερο φύλλο η εφημερίδα «Σ» τα παραπάνω κινήματα είχαν απευθύνει κάλεσμα στους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε ολόκληρο το νομό και ειδικά στις μεγάλες πόλεις του, όπως το Αγρίνιο, με αφίσες αλλά και ανακοινώσεις. Όπως ανέφεραν μάλιστα μέσα σε αυτές, στόχος τους είναι να μπει «STOP» σε πλειστηριασμούς κατοικιών πολιτών της περιοχής από τράπεζες, ενώ τονίζουν χαρακτηριστικά τη φράση «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί για άλλη μία φορά πως από 1/1/2015 με την ισχύ του νέου «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, συνεπώς αναμένεται πως αυτή δεν θα είναι και η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να επέμβουν τα παραπάνω κινήματα για την αποτροπή πλειστηριασμών. Εκτός βέβαια αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, μετά από τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr