ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου έφερε κάθετη διαφωνία όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει: Δήμαρχος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Εστίασης διαφωνούν με την επιλογή του Εμπορικού Συλλόγου να κλείσει τα καταστήματα τα Σάββατα του καλοκαιριού.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η απόφαση για τα «κλειστά» Σάββατα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστου, την οποία έλαβε η πλειοψηφία των παρόντων στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δεν έφερε μόνο εξελίξεις με την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Σωκράτη Κωστίκογλου και της παράταξης της πλειοψηφίας, «Ενωμένο Εμπόριο».

Προκάλεσε, επίσης, προβληματισμό στο κοινό με το μήνυμα που εξέπεμψε, αλλά και ανησυχία στα επαγγέλματα που είναι μέσα στην ίδια την αγορά και που εξαρτώνται από την κίνηση και τους τζίρους. Το debate θα συνεχίζεται για καιρό, όπως φαίνεται, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε έναν μήνα που είναι οι εκλογές στον Ε.Σ.Α.

Αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά των εμπόρων τα Σάββατα, αν δηλαδή θα διαφοροποιηθούν όλοι αυτοί που ακούγονται να διαφωνούν ή θα «κρυφτούν» βολικά πίσω από μια απόφαση που δήθεν θα ακολουθήσουν «αναγκαστικά» ή «λόγω συνθηκών».

Τι λένε όμως για όλα αυτά κάποιοι κορυφαίοι παράγοντες της πόλης, όπως ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής και ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Κώστας Ναστούλης;

Διαφωνούν κάθετα και οριζόντια με την προτροπή του Ε.Σ.Α στα μέλη του να είναι κλειστά όλο αυτό το διάστημα! Και κάνουν λόγο για απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο Αγρίνιο, την Ελλάδα και διεθνώς.

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία
Ο Γιώργος Παπαναστασίου

«Το έχω πει ξεκάθαρα και όχι τώρα, εδώ και χρόνια, ότι όλο αυτό που συμβαίνει με το θέμα των Σαββάτων του καλοκαιριού στο Αγρίνιο είναι τελείως λάθος», τονίζει ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. «Είναι μια συζήτηση που σε άλλες εποχές μπορεί να είχε κάποιον λόγο ύπαρξης, ίσως για κάποιους συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων κι αυτό δεν είναι σίγουρο, κάποιοι λένε ότι διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό συνήθειες στην αγορά. Αλλά σήμερα που ο κόσμος αλλάζει γύρω μας με τρόπο ασύλληπτο, που ερχόμαστε από κλειστά μαγαζιά για μήνες, που πάμε να φτιάξουμε ένα brand για την πόλη, να γίνει πιο ελκυστική, να μπει στον χάρτη, εμείς αποθαρρύνουμε κι αυτούς που ήδη έρχονται! Το χω πει, έχει μπει σε πρωτοσέλιδα, σε εκπομπές, παντού, απορώ πως μπορούμε να στέλνουμε ακόμη τέτοιο μήνυμα στους ίδιους τους συμπολίτες μας», καταλήγει ο Γ. Παπαναστασίου.

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία
Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής

Σε ανάλογο κλίμα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής: «Τι άλλο να πω; Δεν μπορώ να είμαι πιο σαφής, δεν κατανοώ πως έχουμε την πολυτέλεια να κλείνουμε την πόλη ή να το επιχειρούμε, διότι μένει να δούμε και πως θα κινηθούν οι ίδιοι οι έμποροι. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι το κενό που δημιουργούν όσοι δήθεν κόπτονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις θα το καλύψουν-και ήδη το καλύπτουν-οι πολυεθνικές. Αυτές που δήθεν πολεμάμε θα είναι ανοιχτές και ήδη προσκαλούν  κι άλλες που στο τέλος θα φτιάξουν άλλη αγορά.

Η ίδια η συμμετοχή  των εμπόρων φανερώνει πολλά, πρόκειται για απαξίωση. Ούτε μπορεί να πει κανείς ότι εμείς στο Επιμελητήριο δεν προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα σε αυτά, από τον ρόλο μας κάνουμε ότι μπορούμε και κάποιοι νομίζουν ότι ανταγωνιζόμαστε κιόλας, Διαθέσαμε και πάλι τον χώρο για την Γενική Συνέλευση και κάποιος ρώταγε αν ήμουν παρών στην συζήτηση ώστε να ψηφίσω, λες και δεν είναι  το γραφείο μου ακριβώς δίπλα στην αίθουσα. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάποια Σάββατα του καλοκαιριού εγώ χαιρετάω περισσότερους Αγρινιώτες στην Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, παρά στην Παπαστράτου!».

Η αποτίμηση της απόφασης των εμπόρων του Αγρινίου: Κάθετη διαφωνία
Ο Κώστας Ναστούλης

Αλλά και ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κώστας Ναστούλης εκφράζει κάθετη διαφωνία με την απόφαση που πάρθηκε: «Εμείς δεν είναι μόνο ότι έχουμε διαφωνίες, γιατί είναι έτσι η φύση της δουλειάς μας, που είναι έντασης εργασίας και είμαστε ανοιχτοί σε ώρες και μέρες που οι άλλοι είναι κλειστοί. Διαφωνούμε εδώ και πολλά χρόνια με το θέμα αυτό, γιατί και οι δικές μας επιχειρήσεις επηρεάζονται από μια πόλη που κλείνει και φεύγει, όπως η επισκεψιμότητα και η προβολή του Αγρινίου, δηλαδή οι δουλειές άλλων, επηρεάζονται από την ποιότητα των υπηρεσιών που εμείς παρέχουμε. Δεν μπορεί το καλοκαίρι που η περιοχή είναι γεμάτη γάμους και κόσμο από αλλού εμείς να τους τρέχουμε σε άλλες πόλεις, γιατί είναι Σάββατο.

Τόσες δουλειές και τόσα επαγγέλματα  είναι γύρω από αυτό τον κλάδο, απορούμε τι εκτιμούν πάνω σε αυτό οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Και σημειώστε ότι φέτος θα υπάρξει μεγάλο κύμα από επισκέπτες ακριβώς εκείνη την εποχή για οικογενειακές τελετές. Ειλικρινά νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με όλα αυτά, είχαμε κοινή προσέγγιση όχι μόνο με τον κ. Κωστίκογλου που αποχώρησε αλλά και με τον προηγούμενο πρόεδρο τον κ. Μπεσίνη που είχε επίσης αποχωρήσει. Και παρά τα όσα πέρασε και ο δικός μας κλάδος και του λιανεμπορίου πάλι είμαστε στο ίδιο σημείο».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι ψευδείς καταγγελίες «φρέναραν» την αποκατάσταση της Τουρλίδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ