ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑποτελέσματα εκλογών 2023: Στις 20:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Τι ώρα θα γνωρίζουμε για το 80% της επικράτειας

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Στις 20:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Τι ώρα θα γνωρίζουμε για το 80% της επικράτειας

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Στις 20:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Τι ώρα θα γνωρίζουμε για το 80% της επικράτειας

Μένουν λιγότερες από 3 ημέρες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα μεταδοθούν φέτος τα αποτελέσματα, αφού γύρω στις 20:30 θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για αυτά και μετά τις 21:00 θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τόσο νωρίς μια σαφή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ μετά τις 21:30 θα έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας, αφού οι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με την ηλεκτρονική συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRT, για το τι θα «δείξουν» οι κάλπες.

Μέσω αυτής, τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και θα μπαίνουν στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο τρόπος θα ακολουθηθεί για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από 21.400 εκλογικά τμήματα συνολικά.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα θα αναμεταδίδονται και με την κλασική μέθοδο, δηλαδή με τα κλασικά τηλεγραφήματα. Αυτό ίσχυε από το 1981 από τους δήμους δηλαδή και τις περιφέρειες θα φτάνουν εδώ και θα μπαίνουν στη βάση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα έχουμε ενημέρωση για την προσέλευση του κόσμου, θα υπάρχει εικόνα δηλαδή για τη συμμετοχή στις εκλογές. Μέσω πάλι αυτής της συσκευής θα στέλνεται πόσος κόσμος έχει ψηφίσει. Θα έχουμε σε τρία διαδοχικά διαστήματα την ημέρα των εκλογών Ενημέρωση για την προσέλευση στις 10:30, στις 13:00-13:30 και στις 16:00-16:30.

Η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες

Ο Ηλίας Γιαννίτσος, διευθυντής έργου εκλογών Singular Logic, δήλωσε σχετικά:

«Η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα γίνεται με δύο τρόπους, δηλαδή το τηλεγράφημα, το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος του SRT. Όπως έχουμε πει με τη μέθοδο αυτή, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών καταρχήν συμπληρώνει το χαρτί, πατώντας το πλήκτρο Αποστολή φτάνει αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο σύστημα των εκλογών.

Πηγή: newsit.gr με πληροφορίες από ertnews

Καινούργιου για Νίκο Ανδρουλάκη: “Περίμενα μια πιο αντρίκια απάντηση για την Ελένη Χρονοπούλου”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ