ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΑποσύρεται Ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Αποσύρεται Ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Αλλάζει άρδην το προεκλογικό σκηνικό στο δήμο

Μέσα στη μέρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση του Βασίλη Αντωνόπουλου, με την οποία θα δηλώνει ότι παραιτείται από την προεκλογική κούρσα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Αγρινίου. Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Σ» μαζί του, μας είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα πριν δοθεί η επίσημη ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται. Μια τέτοια εξέλιξη όμως και μάλιστα λιγότερο από 4 εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση, προκαλεί αλλαγές στα προεκλογικά δεδομένα του Αγρινίου.
Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια του κ. Αντωνόπουλου να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πρώτη απόπειρα έγινε το 2010, όταν και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για να την αποσύρει λίγο καιρό αργότερα. Τότε, είχε αποδεχτεί τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, συμμετέχοντας στο συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, μια θέση στην οποία παραμένει επισήμως μέχρι και σήμερα.
Ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του και το όνομα του συνδυασμού του τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Αντωνόπουλος έδειξε ότι αυτή τη φορά προχωρούσε με μεγαλύτερη σιγουριά στην υποψηφιότητά του. Πριν λίγες εβδομάδες, είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου και δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, εκφράζοντας την σιγουριά του και την αισιοδοξία του για μια καλή πορεία στις εκλογές του Μαΐου.
Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση με άτομα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του και την επόμενη ημέρα έδωσε sτη δημοσιότητα λίστα με 130 ονόματα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας – Δημοτική Αλλαγή». Ακολούθησαν όμως κάποιες διαψεύσεις υποψηφίων, ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την όλη προσπάθεια και εντείνοντας την άποψη ότι μπορεί να μην πηγαίνουν όλα ρόδινα στο εσωτερικό του υπό διαμόρφωση συνδυασμού.
Τα σχετικά δημοσιεύματα μάλιστα έδιναn και έπαιρναν το τελευταίο εικοσαήμερο και, όπως τελικά αποδείχθηκε, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κύκλοι οι οποίοι πρόσκεινται στον κ. Αντωνόπουλο κάνουν λόγο για «παρεμβάσεις που έγιναν προς υποψηφίους για να μην κατέβουν τελικά στις εκλογές», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αρνητική κατάσταση για το συνδυασμό και να υπάρχει πρόβλημα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
Εκτιμάται ότι η αναμενόμενη παραίτηση του κ. Αντωνόπουλου θα προκαλέσει πολλές αλλαγές στους προεκλογικούς σχηματισμούς των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τoν δημαρχιακό θώκο. Έτσι, από τους 5 αρχικά υποψηφίους στην κούρσα μένουν οι 4. Αν και πιστεύεται ότι κ. Αντωνόπουλος δεν θα δηλώσει την στήριξή του προς κάποιον από τους υπόλοιπους υποψηφίους, τα σενάρια για το πώς θα μετακινηθούν οι έως τώρα εν δυνάμει ψηφοφόροι του δίνουν και παίρνουν. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε εμείς είναι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι απλές μαθηματικές πράξεις και η τράπουλα φαίνεται να ανακατεύεται για τα καλά. Ενδιαφέρον θα έχει όμως να παρατηρήσουμε και τυχών μετακινήσεις υποψηφίων από τους ανακοινωθέντες από τον κ. Αντωνόπουλο, προς άλλους συνδυασμούς. Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τα κομμάτια του παζλ θα πρέπει πολύ σύντομα να πέσουν στη θέση τους. Άλλωστε απομένουν μόλις 5 ημέρες μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση συνδυασμών στο Πρωτοδικείο

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr