«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»: Πρεμιέρα απόψε (10/5) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (ηχητικό)

Μαρούση, Κορόζης, Παπαθανάσης μιλούν στο «Δυτικά FM 92,8» για τη σουρεαλιστική κωμωδία στην οποία συμμετέχουν

papathanasis-marousi-korozis

Τους λόγους για τους οποίους, το κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, δεν πρέπει να χάσει αυτήν την παράσταση, το πολύ γνωστό έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ευθυμίου, εξήγησαν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Γιάννης Παπαθανάσης, Γιούλη Μαρούση και Τάσος Κορόζης που μίλησαν στο «Δυτικά FΜ 92,8».

Βρέθηκαν στο studio και συνομίλησαν  με τη Φόνη Γερμενή με αφορμή την αποψινή πρεμιέρα (10.5.24) στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Αναφέρθηκαν στο έργο που θα μας κανει να γελάσουμε και να «δούμε» γνώριμες στιγμές στη σουρεαλιστική υπερβολή τους , στους ρόλους που οι ίδιοι υποδύονται ενώ έμφαση έδωσαν στην αξία του θεάτρου και στην ανάγκη να στηριχθούν τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη των ηθοποιών στο «Δυτικά FM 92,8»: 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία όπου οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα εκκεντρικό δείπνο που θα συσπειρώσει μια ετερόκλητη συντροφιά: ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό.

Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο αρκετά διαφορετικό απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας.

Με φόντο τη σημερινή κατάσταση της χώρας ή όπως απορεί ο ίδιος ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας: «Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια τα συναισθήματά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς!

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΙΟΚΑΣΤΗ: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ / ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ
ΡΩΜΥΛΟΣ: ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΤΙΑ: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΕΛΛΟΣ
ΓΙΟΥΡΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΝΑΝΤΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ/ ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

• Ο ρόλος της Ιοκάστης είναι διπλή διανομή και παίζεται εναλλάξ από τις ηθοποιούς:

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ/ στις 10,11,12,25 και 26 Μαΐου και
ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ / στις 17,18,19 και 24 Μαΐου

σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
σκηνικό: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
κοστούμια: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ
κατασκευή κοστουμιών:PAUL CHRISTOPHE
κατασκευή αντικειμένων: ART AT HEART ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
βοηθός σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΝΙΑ

Παραστάσεις και ώρες έναρξης:

κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 μ.μ.

και Κυριακή στις 6.15 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
10 € κανονικό και 8 € μειωμένο

διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
TICKETSERVICES
-online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα ticketservices.gr ή από το Ταμείο του θεάτρου: 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό και 8 € μειωμένο. Προπώληση online στο www.ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο 2107234567. Η αγορά γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα ticketservices.gr ή από το Ταμείο του θεάτρου (τηλ: 2641056135).

Ώρες Ταμείου θεάτρου κάθε:

Πέμπτη, 19:00-21:00
Παρασκευή, 11:00-13:00 και 19:00-21:00
Σάββατο, 11:00-13:00 και 19:00-21:00
Κυριακή, 11:00-13:00 και 17:00-18:00