ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑπόψε στις 20:00 η εκπομπή SELFIE της ΕΤ-2 ταξιδεύει Ναύπακτο

Απόψε στις 20:00 η εκπομπή SELFIE της ΕΤ-2 ταξιδεύει Ναύπακτο

Απόψε στις 20:00 η εκπομπή SELFIE της ΕΤ-2 ταξιδεύει Ναύπακτο

Στο τέταρτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, το «Selfie» επισκέπτεται τη Ναύπακτο!

Ξεκινάμε από την Πλατεία Ναυπάκτου και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μπότσαρη, το ναό του Αγίου Δημητρίου και τον πέτρινο φάρο στο λιμάνι και συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την προτομή του Νότη Μπότσαρη στην Πλατεία Ναυπάκτου, το άγαλμα του συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες και το άγαλμα του πυρπολητή ναύτη Αμεμογιάννη στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Η περιήγησή μας στη Ναύπακτο συνεχίζεται για να γνωρίσουμε από κοντά το περίφημο Κάστρο της και την ιστορία του, με τη βοήθεια της αρχαιολόγου Ιωάννας Κωστή, αλλά και για να μάθουμε περισσότερα για την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, συζητώντας με τη Νένα Μαυρομμάτη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Lepanto 1571.

Στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε το λιμάνι της Ναυπάκτου και αμέσως μετά στον τρίτο γύρο, παίζουμε ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων» στο Κάστρο της Ναυπάκτου.

Επιστρέφουμε στο λιμάνι για έναν συναρπαστικό τελικό με κανό, όπου και ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορού από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Ο Ανεμογιάννης» και, αφού ανακοινώσουμε τη νικήτρια του επεισοδίου, αποχαιρετούμε τη γοητευτική Ναύπακτο.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.

Εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση από το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr