ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικο«Απόνερα» του ντέρμπυ

«Απόνερα» του ντέρμπυ

«Απόνερα» του ντέρμπυ

Η αναμέτρηση της Φλόγας Παλαιομάνινας  με την ΑΕ Μεσολογγίου το περασμένο Σάββατο ανέδειξε νικήτρια την δεύτερη, αλλά το ματς έχει και… τρίτο ημίχρονο, μάλιστα αρκετά αργοπορημένα. Παρότι στη διάρκεια της αναμέτρησης, και με το τέλος της ακόμα, δεν έγινε αντιληπτό οτιδήποτε που να παραπέμπει σε εντάσεις, αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΑΕΜ Διονύσης Βισβίκης έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση κατά του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, Σωτήρη Κόκκαλη, που αιφνιδίασε τους πάντες.  Η υπερβολικά απόλυτη σε ύφος και φρασεολογία ανακοίνωση καταλογίζει ρατσιστικές συμπεριφορές του Σωτήρη Κόκκαλη εναντίον του ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, Άλκη Κρούτη (στη φωτο οι δύο παίκτες ανταλλάσσουν χαιρετισμό πριν απ’ το παιγνίδι).

 

Η Φλόγα Παλαιομάνινας διά του Χρήστου Κουτσουμπίνα αντέδρασε το επόμενο πρωί με απάντηση σε επίσης υψηλούς τόνους, μη δεχόμενη τους ισχυρισμούς της ομάδας του Μεσολογγίου  και εκτός των επιχειρημάτων υιοθετεί καυστικό ύφος, με αρκετά… υπονοούμενα.

 

Πάντως είναι γεγονός πως η τοποθέτηση της ΑΕΜ κατά του Κόκκαλη είναι – στην καλύτερη περίπτωση – υπερβολική, καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα απρεπών συμπεριφορών όλα τα χρόνια που βρίσκεται στα γήπεδα. Προφανώς υπήρξε υπέρμετρη ευαισθητοποίηση από πλευράς του συνετού και σοβαρού κ. Βισβίκη, που κοστολόγησε άστοχα τα γεγονότα. Άλλωστε ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να είναι σίγουρος για το τι πραγματικά μπορεί να έγινε, καθότι παρακολουθούσε από μακριά και με τη λήξη του αγώνα ήταν, όπως πάντα, ήρεμος.

 

Η… φωτιά

Η ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΜ, που άναψε… φωτιά έχει την επικεφαλίδα «Ντροπή για το Aιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο ο αρχηγός της Φλόγας Σωτήρης Κόκκαλης» και αναφέρει:

«Σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΜ περίμενε , μάταια όπως αποδείχτηκε , μια δημόσια συγγνώμη από τον αρχηγό της Φλόγας Παλαιομάνινας “κύριο” Σωτήρη Κόκκαλη για την απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση προς τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ , Αλκη Κρουτη.

Ο Εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε ανάλογη συμπεριφορά και στο ματς κυπέλλου , αλλά το θεωρήσαμε ως ένα ατυχές συμβάν και δεν δώσαμε έκταση τότε στο θέμα.  Όμως αποδείχτηκε ότι ο “κύριος ” Κόκκαλης προσπαθεί να διακριθεί με εξωαγωνιστικούς όρους . Συγκεκριμένα καθ όλη την διάρκεια του Σαββατιάτικου ματς ο κ. Κόκκαλης έβριζε με ρατσιστικές εκφράσεις τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, λόγω της Αλβανικής καταγωγής του Άλκη Κρούτη. Έφτασε ,μάλιστα , στο σημείο να απειλεί τον ποδοσφαιριστή μας για την σωματική του ακεραιότητα και ότι θα προβεί σε ρατσιστική επίθεση (βία ) με την στήριξη εθνικιστικών πολιτικών σχηματισμών.

Όλα αυτά εκτυλίχτηκαν αμέτρητες φόρες μπροστά στον διαιτητή του αγώνα κ. Παναγιωτόπουλο , ο οποίος αδιαφορούσε σε όλες τις συστάσεις από παίχτες και παράγοντες της ΑΕΜ για την ρατσιστική επίθεση του κ. Κόκκαλη προς τον Άλκη Κρούτη, η οποία γινόταν μπροστά του και αδιαφορούσε προκλητικά.   Αυτά είναι φαινόμενα ρατσισμού που προσβάλλουν κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.  Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΜ δηλώνει την αηδία και την ντροπή της για την συμπεριφορά του αρχηγού της ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ “κυρίου ” Σωτήρη Κόκκαλη».

 

Το… λάδι

Από την πλευρά της Φλόγας άρχισαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΑΕΜ να «ψάχνονται» τι έχει συμβεί,  διότι αιφνιδιάστηκαν. Ακολούθησε ανακοίνωση η οποία εκτός της πλήρους κάλυψης του Κόκκαλη και της επιχειρηματολογίας κόντρα στους ισχυρισμούς κατά του ποδοσφαιριστή, ρίχνει… λάδι στη φωτιά με αναφορές σε «χωράφια» που δεν έχουν άμεσα σχέση με το γεγονός. Αναφέρει επ’ ακριβώς:

 

«Με έκπληξη και αιφνιδιασμό διαβάσαμε την ανακοίνωση της διοίκησης και του προέδρου της ΑΕΜ κ.Διονύση Βισβίκη. Ο πρόεδρος της ΑΕΜ ο οποίος υπογράφει μια ΕΜΕΤΙΚΗ ανακοίνωση καταφέρθηκε εναντίον του αρχηγού της Φλόγας Παλαιομάνινας Σωτήρη Κόκκαλη και του διαιτητή της Σαββατιάτικης αναμέτρησης Βασίλη Παναγιωτόπουλου. Ο πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας κ.Χρήστος Κουτσουμπίνας μιλώντας για καθαρά ποδοσφαιρικά γεγονότα, τιμωρήθηκε από την Ε.Π.Σ.Ν Αιτωλοακαρνανίας με χρηματικό πρόστιμο και ανάκληση δηλώσεων.Αλήθεια κύριοι της Ε.Π.Σ.Ν.Α θα αφήσετε το πρόεδρο της ΑΕΜ ατιμώρητο μετά το ντελίριό του;

 

Οι εικασίες του προέδρου της ΑΕΜ τρεισήμισι μέρες μετά το μεταξύ μας παιχνίδι δύο πράγματα δείχνουν: ή ότι ο κ.Βισβίκης άργησε να ξυπνήσει από το Σάββατο ή οι δηλώσεις του προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα εν όψει μπαράζ τώρα που η ομάδα του θεωρεί πως βρίσκεται σε θέση ισχύος. Το να απολογηθούμε για τον χαρακτήρα του Σωτήρη Κόκκαλη το θεωρούμε αστείο. Ο αρχηγός της Φλόγας κοσμεί το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο όχι μόνο με την ποδοσφαιρική του αξία αλλά και με το ήθος του. Όταν χάσαμε 3-0 από την ΑΕΜ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι άνθρωποι της ομάδας του Μεσολογγίου έψαξαν να βρουν συμπεριφορές στον τότε αρχηγό μας Πάνο Καρύμπα. Οι άνθρωποι της ΑΕΜ από ότι διαβάσαμε έχουν παράπονα και για τον αγώνα κυπέλλου, αλλά τότε μοναδικό τους μέλημα ήταν το πώς θα έδιωχναν τον πρώην προπονητή τους κ.Θεόδωρο Λαυράνο. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ρατσιστικές συμπεριφορές. Να σας ενημερώσουμε πως πέραν της λογομαχίας ΚΑΙ των δύο ποδοσφαιριστών όπως είναι σύνηθες σε πολλά παιχνίδια δεν υπήρξε τίποτα περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας εκ των παρευρισκομένων και των αρκετών φιλάθλων που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν κατάλαβε το παραμικρό. Παρ’όλα αυτά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο αρχηγός μας πλησίασε τον προπονητή της ΑΕΜ κ.Βασίλη Ξανθόπουλο και τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας Μακρή ζητώντας τους να μεταφέρουν τη συγνώμη από τη μεριά του ποδοσφαιριστή μας καθώς λογομαχίες γίνονται σε αρκετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, κάτι το οποίο αποκρύφθηκε ΣΚΟΠΙΜΩΣ από τον πρόεδρο της ΑΕΜ.

 

Να σας ενημερώσουμε ακόμη ότι στην ομάδα μας αγωνίζεται και ο ποδοσφαιριστής αλβανικής καταγωγής Τζουλιάνο Μούτσα ο οποίος έρχεται καθημερινώς στις προπονήσεις μαζί με το αυτοκίνητο του Σωτήρη Κόκκαλη. Βέβαια τη λέξη ρατσισμός την γνωρίζεται καλά και σας την επιστρέφουμε καθώς στα 4 χρόνια θητείας σας εσείς μπαίνατε στα αποδυτήρια της ομάδας σας και τους χωρίζατε σε Μεσολογγίτες και Αγρινιώτες μιλώντας άκρως υποτιμητικά για την περιοχή του Αγρινίου. Τελειώνοντας ο φίλαθλος κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας γνωρίζει τον ΚΥΡΙΟ Σωτήρη Κόκκαλη αλλά δυστυχώς για εσάς γνωρίζει και τους ‘κυρίους’ που διασύρουν και εκτός νομού το Αιτωλοακαρνανικό ποδόσφαιρο αλλά και την μεγάλη ιστορία της ΑΕΜ την οποία σεβόμαστε».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr