ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπολογισμό και καταγραφή αναγκών ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Απολογισμό και καταγραφή αναγκών ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Απολογισμό και καταγραφή αναγκών ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Υπουργείο Υγείας | Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου

Απολογισμό και καταγραφή αναγκών
ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Από τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Αγρινίου

 

Ο Αιτωλοακαρνάνας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι και επίσημα πλέον ο νέος Υπουργός Υγείας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε χθες το πρωί σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, σε γνωστό αθηναϊκό κανάλι, το ζήτημα των ανασφάλιστων αλλά και οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν σε ζητήματα όπως η φαρμακευτική δαπάνη, βρίσκονται στις προτεραιότητές του. Μάλιστα, έχει ζητήσει από τους διοικητές των νοσοκομείων απολογισμό και καταγραφή των αναγκών τους στο επόμενο τριήμερο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει για να έχει μία πρώτη εικόνα για την κατάσταση του νοσηλευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Το ερώτημα όμως παραμένει: Έπειτα από την παρουσίαση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νοσηλευτικό σύστημα της χώρας σε αρκετές περιοχές, θα υπάρξουν τελικά παραιτήσεις; Ή «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα»;

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου 2014, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Αθήνα, είχε καταφερθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Βλάχο και κ. Κυριακόπουλο αντίστοιχα, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπαρκείς» και ζητώντας μάλιστα δημόσια τις παραιτήσεις τους.

Το θέμα είχε προχωρήσει τόσο, που ακόμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, τότε, υπήρχε απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων δηλώσεων του κ. Γρηγοράκου, χωρίς όμως να υπάρξει παραίτηση κανενός από τους δύο. Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργίες, ανακοινώσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατούσε και άλλες κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις των νοσοκομείων, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο πριν το τέλος του περασμένου έτους και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, το «κακό» έγινε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπως έγραφε και η εφημερίδα «Σ» σε προηγούμενο φύλλο. Ένας άτυχος άνδρας πλήρωσε τις ελλείψεις προσωπικού με το πιο ακριβό τίμημα, μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ένας 59χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα μέσα σε αυτό, καθώς δεν υπήρχε καρδιολόγος, έτσι ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Επίσης, όπως φαίνεται δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του νοσοκομείου Αγρινίου, για να μεταφερθεί εγκαίρως σε κάποιο άλλο νοσοκομείο ή έστω σε ιδιωτική κλινική.

Ποιος θα είναι λοιπόν ο απολογισμός του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό; Οι ελλείψεις σίγουρα είναι πολλές και κάποιες έχουν ήδη στοιχίσει αρκετά, χωρίς όμως να «ιδρώνει» το αυτί των διοικούντων που είχαν κληθεί να παραιτηθούν και δεν το έπραξαν.

Υπομονή λοιπόν για το επόμενο τριήμερο, καθώς αναμένονται εξελίξεις. Τουλάχιστον αν όχι παραιτήσεις και απομακρύνσεις από πόστα και καρέκλες, να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε αυτές τις αναφορές και να αναπληρωθούν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr