ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΗ απολογία της κατηγορουμένης για την επίθεση με το βιτριόλι: «Απέκτησα μια αρρωστημένη εμμονή μαζί της”

Η απολογία της κατηγορουμένης για την επίθεση με το βιτριόλι: «Απέκτησα μια αρρωστημένη εμμονή μαζί της”

Η απολογία της κατηγορουμένης για την επίθεση με το βιτριόλι: «Απέκτησα μια αρρωστημένη εμμονή μαζί της”

Μετανιωμένη αλλά αρνούμενη το διαμορφωθέν κατηγορητήριο εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι με θύμα την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα, αρνήθηκε ότι πέταξε το οξύ με πρόθεση να σκοτώσει την κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε ότι θα προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά και ότι δεν χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα. Αναφορικά με τους λόγους που την ώθησαν στην επίθεση της 20ης Μαΐου του 2020, η κατηγορούμενη επικαλέστηκε μια «αρρωστημένη προσωπική εμμονή» με την παθούσα, την οποία στοχοποίησε λόγω ενός πολύ προσωπικού ζητήματος, για το οποίο επιφυλάχθηκε να μιλήσει ενώπιον της ανακρίτριας. Κατά την απολογία της, επανέλαβε πολλάκις ότι είναι μετανιωμένη για όσα προκάλεσε στην παθούσα και στην οικογένειά της.

Το κατηγορητήριο

Στην Έφη Καρακάντζουλα έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Το επίδικο συμβάν έγινε το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, όταν η δράστις, περί ώρα 9:30 και ενώ ήταν κρυμμένη στο υπόγειο πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, περίμενε την παθούσα και της έριξε στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα θεϊκού οξέως από δοχείο. Επίσης, η ίδια κατηγορείται ότι στις 11 Ιουνίου του ίδιου έτους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών και να τους ακολουθήσει στην υπηρεσία τους για εξακρίβωση στοιχείων.

Η απολογία

Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν στόχευε το πρόσωπο της παθούσας, ότι είχε πρόθεση απλώς να την τραυματίσει και ότι αυτό αποδεικνύεται από τη στάση του σώματος της όταν της έριχνε το οξύ.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να την σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ», εξήγησε.

Στο σημείο εκείνο, ζήτησε συγγνώμη για τα όσα προκάλεσε στην Ιωάννα και στην οικογένειά της, εκφράζοντας την ευχή της να την αποδεχτούν. « Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατηγορουμένη ανέφερε πως είχε αποκτήσει μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα. Είπε χαρακτηριστικά: «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Η Έφη Καρακάντζουλα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το υγρό που χρησιμοποίησε θα προκαλούσε ζημιά σε τέτοιο βαθμό, γνώριζε όμως, όπως είπε, ότι θα την τραυματίσει. «Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. […]Δεν είμαι χημικός δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή».

Στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε το οξύ, αρνήθηκε να απαντήσει, επιχειρώντας να βγάλει από το “κάδρο” των ευθυνών τυχόν άλλους εμπλεκόμενους. «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος», επισήμανε.

«Όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία»

Τέλος, η κατηγορουμένη διέψευσε με την απολογία της ότι είχε επιχειρήσει να πλησιάσει την Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείου για να της επιτεθεί, δηλώνοντας παράλληλα «συντριμμένη». Ανέφερε δε, πως όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.

Χαρακτηριστικά κατέθεσε στην ανακρίτρια: «Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθειά της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα δεν δέχεται τη συγγνώμη που άργησε ένα χρόνο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr