ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:  Ετοιμάζεται νέα «κάθαρση» το Μάϊο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:  Ετοιμάζεται νέα «κάθαρση» το Μάϊο

Όπως είχε γραφτεί πριν αρκετές εβδομάδες και στην ιστοσελίδα SportAit.gr,  έχει ξεκινήσει από καιρό μία νέα προσπάθεια από τις δικαστικές αρχές, αλλά και ανθρώπους του ποδοσφαίρου ώστε να γίνει βαθιά έρευνα για τα κακώς κείμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και για όσα καταγγέλονται κατά καιρούς για προσυμφωνημένους αγώνες, για προκαθορισμένα πρωταθλήματα, για επηρεασμούς διαιτητών, παικτών, για το πώς καταρτίζονται οι πίνακες των διαιτητών  κτλ.

Η έρευνα αυτή, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες μας,  φτάνει πλέον σε ένα σημείο που μέχρι τέλος Μαΐου θα βγουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχουν προκύψει.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της πολλά ντοκουμέντα και η «βόμβα» που θα σκάσει θα είναι πολύ πιο «θωρυβώδης» σε σχέση με εκείνη του 2001. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, αδιάσειστα στοιχεία, ακόμα και προστατευόμενοι μάρτυρες. Πολλοί δε έχουν καταθέσει με τρόπο που να μην μπορούν να εντοπιστούν πριν η υπόθεση πάρει το δρόμο της, ενώ  οι Αρχές έχουν διασταυρώσει και την αξιοπιστία των μαρτυριών. Όλα αυτά διότι όπως λέγεται, αυτή τη φορά, οι αρμόδιοι για να φέρουν εις πέρας την υπόθεση θέλουν να είναι καλά «δεμένη» ώστε να μην ξεφύγει κανείς από τους υπαίτιους των παράνομων πράξεων.
Να θυμίσουμε ότι πριν τρία χρόνια παρά το θόρυβο που έγινε το αποτέλεσμα ήταν τελικά πενιχρό και πολλοί που εμπλέκονταν δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν, ή και να λογοδοτήσουν. Ελάχιστοι τιμωρήθηκαν και αυτοί με ποινές «χάδια», αφού τα στοιχεία – κατά τα λεγόμενα- δεν ήταν αρκετά. Όπως υποστηρίζεται αυτή τη φορά έγινε πιο συγκροτημένη και μεθοδική δουλειά των ερευνητικών Αρχών για να μην υπάρξουν κενά και αμφιβολίες. Λέγεται ακόμα πως στην όλη υπόθεση υπάρχει και η συμβολή της ΟΥΕΦΑ που παροτρύνει συνεχώς για κάθαρση στο ποδόσφαιρο.
Εφόσον όντως υπάρχει και το άμεσο ενδιαφέρον της ΟΥΕΦΑ και εφόσον παρακολουθήσει την υπόθεση ως το τέλος, τότε μπορεί να δημιουργηθεί  η προσδοκία πως αυτή τη φορά… κάτι θα γίνει. Καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος (ή η υποψία) του κουκουλώματος ‘όταν το μαχαίρι φτανει στο κόκκαλο και όταν τα στοιχεία αγγίζουν ανθρώπους με δύναμη, ή ανθρώπους που θεωρούνται υπεράνω κάθε υποψίας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr