ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑποκλειστικό: Θάλαμο αρνητικής πίεσης δωρίζει το «Ίδρυμα Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα»

Αποκλειστικό: Θάλαμο αρνητικής πίεσης δωρίζει το «Ίδρυμα Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα»

Αποκλειστικό: Θάλαμο αρνητικής πίεσης δωρίζει το  «Ίδρυμα Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα»

Θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στους χώρους του Νοσοκομείου

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Συνείδηση» ένας θάλαμος της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου θα μετατραπεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης μέσα από τη δωρεά που θα κάνει το «Ίδρυμα σε Μνήμη Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα».

Το ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου πρόσφατα έκανε αποδεκτή τη δωρεά του Ιδρύματος και έτσι το επόμενο διάστημα ένας τετράκλινος θάλαμος της χειρουργικής κλινικής θα μετατραπεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, πράγμα που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ασφαλή διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού (επιβεβαιωμένων ή και ύποπτων) καθώς και στην αποφυγή της διασποράς του ιού στους χώρους του Νοσοκομείου. Ενώ ανεξάρτητα από την πανδημία του κορονοϊού ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης μπορεί ούτως ή άλλως να συντελέσει στο περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που αποτελούν «μάστιγα» για τα Νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν ο θάλαμος αρνητικής πίεσης χρησιμοποιείται για την απομόνωση ασθενών που πάσχουν από αερογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εμποδίζει το μολυσμένο αέρα να διαφύγει από το δωμάτιο σε άλλες περιοχές του νοσοκομείου, καθώς περιλαμβάνει ένα σύστημα εξαερισμού που παράγει αρνητική πίεση επιτρέποντας στον αέρα να ρεύσει μέσα στο δωμάτιο απομόνωσης, αλλά να μην διαφύγει από αυτό, καθώς ο αέρας ρέει από περιοχές με υψηλότερη πίεση σε περιοχές με χαμηλότερη πίεση.

Το «Ίδρυμα Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα» θα προμηθεύσει το Νοσοκομείο Αγρινίου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό -βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα ζητήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου- ο οποίος θα μετατρέψει έναν απλό θάλαμο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το ύψος της δωρεάς υπολογίζεται σε 15 έως 20.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι αυτή η σημαντική δωρεά γίνεται από τους ανθρώπους του Ιδρύματος «Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα» χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, αλλά με αγνή διάθεση προσφοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Σ» πληροφορήθηκε την ύπαρξη της δωρεάς μέσα από την ανάρτηση της απόφασης του Νοσοκομείου για την αποδοχή της δωρεάς στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Το «Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» είναι ένα κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα από τα νεότερα στην περιοχή του Αγρινίου,  που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2014 , έπειτα από επιθυμία των αδελφών Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα.  Σκοπός του Ιδρύματος η οικονομική ενίσχυση άλλων ήδη λειτουργούντων και νόμιμα συσταθέντων στο Αγρίνιο Ιδρυμάτων όπως το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου, το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η απονομή χρηματικών βραβείων και υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές του Δήμου Αγρινίου, η αρωγή ασθενούντων και οικονομικά αδυνάτων ατόμων.

Το προηγούμενο διάστημα το Ίδρυμα είχε προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές προς το Γηροκομείο Αγρινίου και το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα».

 

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών – Κατέληξαν ένας 86χρονος και ένας 74χρονος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr