ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ “αποκάλυψη” ενός ημερολογίου ως συνέχεια της ηθικής παρακμής

Η “αποκάλυψη” ενός ημερολογίου ως συνέχεια της ηθικής παρακμής

Η “αποκάλυψη” ενός ημερολογίου ως συνέχεια της ηθικής παρακμής

Τη διενέργεια άμεσης έρευνας για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, ιδίως της «παραβίασης υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου», ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιό της 20χρονης.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, κάνοντας αναφορά σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος Καρολάιν Κράουτς κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Όπως αναφέρει στην παραγγελία του ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη, και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Είναι θετικό έστω και με καθυστέρηση να υπάρχει τελικά αυτή η παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη. Βεβαίως κρατάμε επιφυλάξεις για το τι αποτελέσματα θα έχει στο τέλος αυτή η έρευνα. Δυστυχώς ήμασταν συνηθισμένοι από την πορεία παρακμής που έχει πάρει μεγάλη μερίδα του εγχώριου Τύπου. Στο βωμό της τηλεθέασης βεβαίως. Δυστυχώς όμως αυτή την πορεία παρακμής φαίνεται ότι ακολουθούν κατά ποδάς και πολλές επίσημες κρατικές Αρχές. Γιατί, στοιχεία της δικογραφίας που άρχισαν να διαρρέουν πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση και εξιχνίαση του εγκλήματος δεν μπορεί να τα διέρρευσε κανείς άλλος παρά μόνο η Αστυνομία.

Είναι χρόνια τώρα που βλέπουμε να μην τηρείται ούτε η μυστικότητα της προανάκρισης και γενικότερα να καταστρατηγούνται πολλοί γραπτοί και άγραφοι νόμοι. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία.

Εφημερίδα Συνείδηση

«Γυναικοκτονία», «Θηλυκότητες» και Επιλεκτικές Συλλογικότητες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ