ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ «αποκάλυψη» του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης»

Η «αποκάλυψη» του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης»

Η «αποκάλυψη» του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης»

Η απάντηση στο γιατί συμπίπτει ο αγώνας με τον Πανελλήνιο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου

Η «αποκάλυψη» του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης»

Τα οκτώ ευρώ θα πάμε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, νωρίς το μεσημέρι, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ Νίκο Γκρίζη, συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση του 8ου Ημιμαραθωνείου Δρόμου (21,1 χλμ) «Μιχάλης Κούσης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου.

 

Η σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση για την περιοχή, θα γίνει σε συνεργασία του δήμου Αγρινίου με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου. Η διαδρομή που θα κληθούν οι συμμετέχοντες αθλητές να καλύψουν θα αρχίζει από την   Βαριά (Δογρή) και ακολουθώντας την διαδρομή μέσα από τα χωριά Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη, θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, όπου εκεί, για πρώτη φορά θα βρίσκεται η Φιλαρμονική του δήμου η οποία θα πλαισιώσει με τις μελωδίες της την εκδήλωση.

Για πρώτη φορά στην εν λόγο διοργάνωση, σύμφωνα με τον κ Γκρίζη, οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους, μέσα από την ειδική φόρμα που υπάρχει στην προσφάτως δημιουργηθείσα ιστοσελίδα για τον ημιμαραθώνιο και η οποία θα παραμένει ανοιχτή για ολόκληρη τη χρονιά. Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από τον δήμο, με την βοήθεια της Google, και μέσω αυτής παρέχονται όλα τα σύγχρονα εργαλεία περιήγησης στην διαδρομή του ημιμαραθωνίου, ενώ σ’αυτή υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία για τον μεγάλο Έλληνα και Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον 8ο ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης», για πρώτη φορά φέτος, τα έξοδα των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει προγραμματιστεί να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από του δήμο Αγρινίου, έξοδα που περιλαμβάνουν μέχρι και την μετακίνησή τους προς το Αγρίνιο, την διαμονή τους στην πόλη και την σιτισή τους. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, ο δήμος θέσπισε ως κόστος συμμετοχής το χρηματικό ποσό των οκτώ ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν προς τον ενίσχυση των Κοινωνικών Δράσεων του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου και ιδιαίτερα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος και την παραμονή και την ημέρα της διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Μιχάλη Κούση και τον ημιμαραθώνιο, που θα φιλοξενηθεί στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Για να ενισχυθεί μάλιστα η έκθεση, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα προμηθεύονται όλα τα απαραίτητα για την συμμετοχή τους από τον χώρο της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν και ηλεκτρονικά τα βραβεία τους, ενώ στον 8ο ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» υπάρχουν και χορηγοί από την πόλη, τους οποίους ανέφερε κατά την συνέντευξη τύπου ο κ Γκρίζης, ευχαριστώντας τους παράλληλα, αφού με τον τρόπο αυτό η σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση «μπαίνει» και μέσα στην τοπική κοινωνία.

Στην συνέντευξη τύπου αναλύθηκαν και άλλα θέματα, τα οποία αφορούσαν άμεσα και έμμεσα την διοργάνωση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δρομέων Υγείας κ Δρόσος μίλησε για την πρότασή που έγινε από τον σύλλογο του, η οποία ήταν η θέσπιση του κόστους συμμετοχής στα οκτώ ευρώ. Επισήμανε, ότι είναι το χαμηλότερο κόστος συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση σε ολόκληρη την Ελλάδα, παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα, ενώ παράλληλα εξήγησε ότι δεν υπάρχει αθλητική διοργάνωση στην χώρα, στην οποία να μην καταβάλεται κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Μίλησε για την στόχευση που υπάρχει, στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, αλλά και στην διοργάνωση και την καθιέρωση ακόμη μιας αθλητικής εκδήλωσης που πιθανό είναι να ονομάζεται αγώνας «Αγ. Χριστοφόρου» και να αφορά ανώμαλο δρόμο.  Όλα αυτά, φυσικά, θα γίνουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του σπουδαίου αθλητικού προφίλ της περιοχής, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει αποδεκτό από τον κόσμο του αθλητισμού σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

 

Ο επόμενος ομιλητής, στην συνέντευξη τύπου, ήταν ο εθελοντής κ Γαλούνης, ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Ελλάδας, καθώς διαθέτει και τεράστια πείρα από την ενασχόλησή του, τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρών, με τα αθλητικά δρώμενα. Ο κ Γαλούνης, αναφέρθηκε στο πως ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» συμπίπτει με τον Πανελλήνιο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου που διεξάγεται στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, κατά τον ομιλητή εφόσον είχε κατοχυρωθεί και επισήμως με όλες τις νομότυπες διαδικασίες από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ η ημερομηνία της 1ης Μαρτίου για την διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης», (είχαν απορριφθεί οι δύο αρχικές ημερομηνίες που είχε προτείνει ο δήμος Αγρινίου), ενημερώθηκαν ότι η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα, μεταφέρθηκε την ίδια ημερομηνία με τον ημιμαραθώνιο του Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». ΚΟΥΣΗΣ 2

Ακόμη, μίλησαν ο κ Μπαρμπαρούσης και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ Καλαμπαλίκης. Ο μεν πρώτος, μίλησε για το μεγάλο brand name του Αγρινίου στον χώρο του αθλητισμού, σε σύγκριση με άλλες ελληνικές αθλητικές διοργανώσεις και την ευρύτερη στόχευση που υπάρχει. Τόνισε οτι πρέπει να ενισχυθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του αγώνα έτσι ώστε να αλλάξει η νοοτροπία για τον αθλητισμό στην περιοχή. Ο δεύτερος, μίλησε για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να βάλει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και τόνισε πως ο ημιμαραθώνιος θα αποτελέσει και την καθρέφτη της πόλης για όλες της αθλητικές διοργανώσεις και στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι). Τα Χρηματικά Βραβεία διαμορφώνονται ως εξής; 1ος  800,00 € – 1η 800,00 € – 2ος  500,00 € – 2η 500,00 € – 3ος  400 ,00 € – 3η 400,00 € – 4ος  300,00 € – 4η 300,00 € – 5ος  200,00 € – 5η 200,00 € – 6ος  100,00 € – 6η 100,00 €

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr