ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΣε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Θύρρειο Βόνιτσας από τις βροχοπτώσεις (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Θύρρειο Βόνιτσας από τις βροχοπτώσεις (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Θύρρειο Βόνιτσας από τις βροχοπτώσεις (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Σε κλίμα απόγνωσης ζουν το τελευταίο καιρό οι κάτοικοι στο Θύρρειο (Ακτίου-Βόνιτσας), καθώς τα νερά απο τις βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Λόγω των βροχοπτώσεων, ξεχείλησαν οι χείμαρροι και υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, στις καλλιέργειες, σε σπίτια, σε στάνες.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης ζητά την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και τονίζει: “Σε απόγνωση είναι οι αγρότες και όχι μόνο, στην κοινότητα Θυρρείου απο την σφοδρότητα της κακοκαιρίας. Παρά τιςεκκλήσεις μου εδώ και 20 μέρες οι αρμόδιοι κωφεύουν. Δεν πάει άλλο και οι κάτοικοι απο μόνοι τους προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αυτη τη στιγμή τρείς (3) οικογένειες είναι αποκλεισμένοι στη θέση διάσελο, στη Περιοχή Γουργουβλή κινδυνεύει να πλημμυρίσει στάβλος, στο Παλιονήσι ο μπάρμπα Ζώης πνίγεται και στην Παλιοεκκλησιά ο Παύλος έχει ένα εξάμηνο να περάσει στο δρόμο με όχημα. Πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε να πάνε στις στάνες τους. Ζητώ να παρέμβει η Περιφέρεια για άμεσες ενέργειες…”.
xiromeronews.gr
 
croxes-theirio
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr