ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπόγνωση και αγανάκτηση από ηλικιωμένο για την αναλγησία του κράτους

Απόγνωση και αγανάκτηση από ηλικιωμένο για την αναλγησία του κράτους

Μέσα από την όλη περιπέτειά του ο ηλικιωμένος πρόσφατα ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα.

 

Απόγνωση και αγανάκτηση

από ηλικιωμένο για την αναλγησία του κράτους

 

Μέτα από σαράντα κύματα οι δοκιμασίες του 77χρονου από τα Σιτόμενα συνεχίζονται. Πουλάει 3 στέμματα με ελιές για να ανταποκριθεί στα έξοδα, την στιγμή που δεν του εγκρίθηκε μικρό βοήθημα για την τετραπλιγική του γυναίκα και οι ειδικοί του δηλώνουν ότι κακώς απορρίφθηκε ο φάκελος και δεν θα εισπράττει το βοήθημα.

 

 

Πλημμυρισμένος από απογοήτευση είναι ο 77χρονος Γιάννης Σιακαμπένης από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, ο οποίος μετά την πολυτάραχη ζωή του σε θέματα υγείας, προ του 2010 μέχρι και σήμερα, τόσο δικά του όσο και της κλινήρης γυναίκας του, κατέληξε να πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και τώρα είναι αγανακτισμένος να μετακινείται στην Αθήνα κάθε 3 εβδομάδες, για την επιβίωση του. Αφού πούλησε σχεδόν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, 50 ζώα και 1 τρακτέρ για να καλύψει τα χρέη του, τα οποία μόνο για τα φάρμακά του ήταν 1.600 ευρώ, ενώ έχει κάνει διακανονισμό για να πληρώνει τις οφειλές του σε όλες τις ΔΕΚΟ και την Δ.Υ.Ο, βγάζει πλέον στο σφυρί και τα 3 στρέμματα με ελιές που διαθέτει για να σωθεί από τον κυκεώνα που έχει αναγκαστικά μπει. «Είμαι αβοήθητος και εγκαταλελειμμένος από το κράτος λες και δεν ανήκω σε οικογένεια, δεν είμαι πολίτης της Ελλάδας, δεν είμαι φορολογούμενος ή δεν έχω ταυτότητα και δεν είμαι καν άνθρωπος», δηλώνει ο κ. Σιακαμπένης. Η ιστορία και τα προβλήματα υγείας τα δικά του και της γυναικός του ξεκίνησαν από τον θάνατο του 38χρονου γιού τους.

Σε μεταγενέστερη φάση, με δεδομένη την τραγική κατάσταση που βίωνε σε οικονομικό επίπεδο και στο επίπεδο της υγείας, για να πάρει κάποιο μικρό βοήθημα για λογαριασμό της γυναίκας του, είχε υποβάλει αρχικά τα απαραίτητα χαρτιά και μετέπειτα ένσταση, η οποία προσφάτως απορρίφθηκε, την στιγμή που η γυναίκα του είναι τετραπληγική με 85%, σύμφωνα με επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις που έχει, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επιπλέον δικαιολογητικά από κρατικούς φορείς που πιστοποιούν και την ολική της τύφλωση.  Παρά ταύτα, το ποσοστό της αναπηρίας της γυναίκας του παραμένει 85% και η απορριπτική απόφαση, η οποία αποκλείει την είσπραξη βοηθήματος, γράφει ξεκάθαρα ότι πρέπει να την διατηρεί τρίτο άτομο, χωρίς να αναρωτιέται ο συντάκτης της πώς θα γίνει αυτό με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ως προς αυτό, οι γνωρίζοντες καλά τα θέματα των ενστάσεων, των βοηθημάτων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Αγρίνιο του βεβαιώνουν ότι κακώς δεν πήρε βοήθημα. Αγανακτισμένος πλέον με την εξέλιξη αυτή θέλει να καταγγείλει το γεγονός και όλη την κατάσταση που έχει ζήσει και ζει που προκαλείται από την γραφειοκρατία και την κρατική αναλγησία. «Θέλω να τα πω να δουν όλοι με τι έχουν να κάνουν, τι είναι το κράτος, για να ξέρουν. Είμαι σίγουρος ότι και όλοι ζουν αντίστοιχες περιπέτειες με μένα και καλό είναι να τα πουν να ξέρει ο κόσμος», δηλώνει ο κ. Σιακαμπένης, του οποίου την περιπέτεια είχε αναδείξει η «Σ» ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν μαζί με την αλληλεγγύη και την υποστήριξη που του έδειξαν οι Αγρινιώτες, η οποία μπορεί να συνεχιστεί από όσους έχουν την δυνατότητα και την διάθεση στο κινητό 6976-495-392.

Τα τελευταία δημοσιεύματα  είναι στις 30/04/2014 και στις 05/04/14, ενώ την περιπέτεια του κ Σιακαμπένη είχε προβάλει, μετά τα δημοσιεύματα της «Σ» και η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα «Kontra News». Πέραν όμως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος έχει να αντιμετωπίσει και την αύξηση των 100 ευρώ (από 600 ευρώ σε 700 ευρώ) που του ζητά η γυναίκα που προσέχει την γυναίκα του και πλέον και τον ίδιο, ο οποίος έχει «παραδώσει τα όπλα», καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ψυχολογικά και οικονομικά στην περιπέτεια της γυναίκας του και του ίδιου.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ