ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΑπόφαση «βόμβα»: Aκυρώθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός εγγυήτριας δανείου – “Φρένο” στα funds

Απόφαση «βόμβα»: Aκυρώθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός εγγυήτριας δανείου – “Φρένο” στα funds

Απόφαση «βόμβα»:  Aκυρώθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός εγγυήτριας δανείου –  “Φρένο” στα funds

Μία απόφαση δικαστηρίου βάζει τέλος στην ασυδοσία των funds, αφού λήφθηκε υπόψιν η νομολογία του Αρείου Πάγου που έχει εκδοθεί για τα κόκκινα δάνεια, όπως αναφέρει το Mega.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer ότι πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακυρωθεί και η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της εγγυήτριας του δανείου.

Το εν λόγω θέμα αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου.

Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund αποπειράθηκε να κατασχέσει το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται ο servicer να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες και να εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο κάποιος να ελέγξει την σύμβαση που έχει συνάψει ο servicer με το fund.

Η Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι δικηγόροι εκ μέρους των πελατών τους παρακαλούν» για να προβούν σε διακανονισμούς.

Δείτε το σχετικό video:

Έναρξη υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 στο Gov.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ