ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Απόφαση για ΝΕΑ ΑΡΧΗ στο Αγρίνιο»

«Απόφαση για ΝΕΑ ΑΡΧΗ στο Αγρίνιο»

Εναντίον του διαχωρισμού των πολιτών σε «προοδευτικούς και συντηρητικούς» – υποσχέσεις για μειώσεις δημοτικών τελών

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπαναστασίου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Στην τελευταία ανοικτή πολιτική εκδήλωση πριν ανοίξουν οι κάλπες για την αυριανή εκλογική διαδικασία που θα κρίνει ποιος από τους δύο υποψήφιους θα «κερδίσει» το δήμο, ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε σίγουρος για την νίκη του συνδυασμού του ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αντιπάλου του Παύλου Μοσχολιού. Η ομιλία του περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη της «ανανέωσης» για του δήμου, επέκρινε τους διαχωρισμούς σε «προοδευτικούς και συντηρητικούς» πολίτες ενώ έδωσε υποσχέσεις για ανάπτυξη του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και την μείωση των δημοτικών τελών.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από της ομιλίας:

Φίλες και φίλοι, Σήμερα το Αγρίνιο βάζει την τελική υπογραφή του για μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ! Η παρουσία σας το επιβεβαιώνει… Και γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με δυο λόγια από καρδιάς. Ακριβώς όπως τα αισθάνομαι. Σας ευχαριστώ για όλα! Ευχαριστώ όλους τους δημότες του Αγρινίου για την μέχρι σήμερα στήριξη τους. Αλλά και για τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις τους.
Όπου και αν βρέθηκα όπου και αν περπάτησα όλο το προηγούμενο διάστημα, στην πόλη και στα χωριά, δεν βρήκα ούτε έναν – ειλικρινά ούτε έναν – που να μην πιστεύει ότι αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Δεν γνώρισα ούτε έναν που να μην πιστεύει ότι… βαλτώσαμε.
Όπου κι αν πηγαίνω, βρίσκω φίλους παλιούς και νέους που έρχονται κοντά μας, μεγαλώνοντας διαρκώς το κίνημα της μεγάλης αλλαγής για το Αγρίνιο. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που ήταν δύσπιστοι απέναντί μου, παραδομένοι ίσως στη συνήθεια ή στην αντίληψη, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Όμως, ειλικρινά δεν βρήκα ούτε έναν που να πιστεύει ότι αυτό το Αγρίνιο είναι το Αγρίνιο που θέλουμε και που μας ταιριάζει. Και τους ευχαριστώ όλους και πάλι.
Γιατί ξέρω πως και όσοι την περασμένη Κυριακή δεν μας ψήφισαν, μπορεί τώρα να το ξανασκεφτούν και να καταλάβουν ότι εμείς εδώ δεν ήρθαμε για να χωρίσουμε, αλλά για ενώσουμε. Δεν ήρθαμε για να διαιρέσουμε, αλλά για να πολλαπλασιάσουμε. Και στεκόμαστε εδώ, μπροστά σε όλους τους Αγρινιώτες και τους καλούμε να ανοίξουν τις καρδιές τους στο νέο.
Δυστυχώς όμως κάποιοι θέλουν να διχάσουν… Και αναρωτιέμαι… Πότε αλήθεια ο Κος  Μοσχολιός πιστεύει αυτά που λέει..!; Μια  εβδομάδα πριν, όταν δήλωνε «περήφανος» που στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους;
τώρα… που επικαλείται τη ¨δημοκρατική¨ παράδοση του δήμου που πρέπει τάχατες να ¨συνεχιστεί! ή
εδώ και ένα χρόνο που διέρρεε ότι θα πάρει το χρίσμα και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους;
Δηλαδή τι ακριβώς μας λέει ο ¨απερχόμενος¨ Κος  Μοσχολιός;  ότι κάποιοι πολίτες είναι λιγότερο ¨δημοκρατικοί¨ ή ¨προοδευτικοί¨ από τους άλλους;
Ποιους ακριβώς εννοεί;;
Το 38% ,που την Κυριακή που μας πέρασε,  ψήφισαν το «ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»… ή
Τους χιλιάδες ακόμη,  που την ερχόμενη Κυριακή με τη ψήφο τους  θα κάνουν τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ πραγματικότητα;
Και τελικά:
Όσον αφορά αυτούς για τους οποίους  ήταν ¨περήφανος¨ που τον στήριξαν από τους ¨άλλους¨ χώρους, τους μη ¨δημοκρατικούς¨ -κατά τα λεγόμενά του,  που τους κατατάσσει;
Εν πάση  περιπτώσει τέτοιου τύπου εκβιαστικά διλήμματα,  όχι μόνο δεν περνούν στους πολίτες, αλλά επειδή ακριβώς υποτιμούν  και τη ¨νοημοσύνη¨ τους,  τυγχάνουν της απόλυτης περιφρόνησής τους. «Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ» θα αφήσει πίσω της κι όλες τις λογικές που χωρίζουν τους πολίτες σε ¨δημοκρατικούς¨ και ¨μη δημοκρατικούς¨, σε¨ προοδευτικούς¨ και ¨συντηρητικούς¨, σε ¨εθνικόφρονες¨ και ¨μιάσματα¨ …
Σαφώς και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ή ιδεολογικές διαφοροποιήσεις. Σε ένα όμως πρέπει οι πολίτες να συγκλίνουν και είμαι πεπεισμένος απόλυτα πως την Κυριακή που μας έρχεται, με την ψήφο τους,  θα το κάνουν.
Ο Δήμος πρέπει να ξαναπεράσει στα χέρια της κοινωνίας και των πολιτών!!!  Έτσι πρέπει κι έτσι θα γίνει…!!!
Δεσμεύομαι αγαπητοί φίλοι, ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσω μία νέα περιοδεία σε όλες τις περιοχές του δήμου, ώστε ως νέος δήμαρχος, όχι απλά να σφίξω τα χέρια όλων των πολιτών και να ζητήσω την συνεργασία τους, αλλά να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε από τώρα, τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Στόχος μου είναι ένας: Από τον προσεχή Σεπτέμβριο που θα αναλάβουμε τον δήμο, να μην χαθεί ούτε μία ώρα, ούτε μία μέρα! Άμεσα και αποτελεσματικά, να βάλουμε μπροστά ένα σχέδιο δράσης, που βήμα – βήμα θα αλλάζει το Αγρίνιο, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας. Μέχρι τότε όμως, για να μην ξεχνιόμαστε, μεσολαβεί μία ακόμα εκλογική μάχη. Η τελευταία και πιο καθοριστική! Μπροστά μας, την Κυριακή, δεν θα υπάρχει μία απλή κάλπη. Αλλά ένα ερώτημα: «Το Αγρίνιο του αύριο ή το Αγρίνιο του χθες;»
Τις τελευταίες μέρες ο πανικός τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…..Τα παπαγαλάκια του συστήματος προσπαθούν να εκφοβίσουν τους πολίτες…τους εργαζόμενους του Δήμου….λέγοντας τους ότι ο Παπαναστασίου θα δώσει την καθαριότητα στους ιδιώτες , θα καταργήσει το Κοινωνικό παντοπωλείο, θα κλείσει το Πνευματικό Κέντρο και άλλα πολλά.
Με ανάγκασαν να ζητήσω έκτακτη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να το ξεκαθαρίσω αυτό. Τίποτε δεν θα κλείσει. Εμείς τουναντίον θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου. Κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του… Ψεύδονται… απειλούν και εκφοβίζουν… Κι όσο για τους κομματικούς υπαινιγμούς, ένα έχω να πω: Όλοι από κάπου προερχόμαστε, αλλά εγώ – και το ξέρετε όλοι – δεν υπήρξα ποτέ παιδί κάποιου κομματικού σωλήνα, ούτε αντάλλαξα ποτέ μου τις ψήφους των συμπολιτών μου με θεσούλες. Και όποτε χρειάστηκε, πήγα κόντρα στις επιλογές του πολιτικού μου χώρου, με δημόσια και ξεκάθαρη φωνή. Και αυτό θα κάνω πάντα. Δεν ξέρω εάν το ίδιο μπορεί να πει και ο απερχόμενος δήμαρχος…
Και κάτι ακόμα για να τελειώνουμε με τα… καλαμπούρια που κάποιοι παρουσιάζουν ως σοβαρά επιχειρήματα, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είμαστε στο 2014 και η κοινωνία έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από αυτούς: Εγώ δεν ανήκω στη γενιά που χρεοκόπησε την Ελλάδα, ούτε σε εκείνους που την έδεσαν με τα μνημόνια. Εγώ ανήκω στη γενιά που παλεύει για να φύγουν τα μνημόνια και για να ξαναπάρουμε τον τόπο μας στα χέρια μας! Και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσω από τούτο το μετερίζι, από τον δήμο Αγρινίου, μαζί με κάθε συμπολίτη μου, σε όποια ιδεολογία και αν ανήκει. Γιατί ούτε η Ελευθερία, ούτε η Δημοκρατία ούτε η προσωπική αλλά και η εθνική αξιοπρέπεια έχουν χρώμα!
Το Αγρίνιο κοιτάζει το αύριο. Και αυτό το αύριο, σας καλώ να το οραματιστούμε, να το σχεδιάσουμε και να το ζήσουμε μαζί. Σήμερα, το Αγρίνιο έχει ανάγκη από ένα νέο και ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα αναπτύξει τα χωριά και την πόλη. Που θα αξιοποιήσει τους πόρους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δώσει στην κοινωνία τα εφόδια για να δημιουργηθεί νέος πλούτος.
Υπάρχει μία κινέζικη παροιμία που λέει: Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα το φάει σε μία μέρα, μάθε τον να ψαρεύει και θα έχει να τρώει συνέχεια. Αυτό φιλοδοξούμε να πετύχουμε εμείς. Να μην μοιράζουμε απλά πέντε ψίχουλα για να ανακουφίζουμε καταστάσεις ή για να κάνουμε κάποιες μικροεξυπηρετήσεις, αλλά να διοχετεύσουμε τα χρήματα και την δύναμη του Δήμου προς όφελος της κοινωνίας, ώστε η ίδια η κοινωνία να αναπτυχθεί.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες, να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους και να αναπτυχθούν. Και παράλληλα, να υπάρξουν και εισοδήματα από τομείς που μέχρι σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, όπως είναι ο τουρισμός και η ενέργεια.
Να απαλύνουμε τους πολίτες από τα υπέρογκα τέλη ύδρευσης. Να απαλύνουμε τους επαγγελματίες από τα υπέρογκα τέλη κοινόχρηστων χώρων. ΝΑΙ θα μειώσουμε τα τέλη ύδρευσης και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Φίλες και φίλοι, Πείτε σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου ότι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ξημέρωσε και από την επόμενη Δευτέρα θα φωτίζει όλο τον τόπο. Και το φως θα το χαίρονται όλοι. Γιατί έτσι πρέπει να είναι ένας δήμος. Σαν τον ήλιο. Με φως για όλους τους ανθρώπους. Δεν σας λέω καληνύχτα, λοιπόν. Σας λέω καλό ξημέρωμα! Και καλή ψήφο! Η νίκη μας, δεν θα είναι μία απλή εκλογική νίκη. Θα είναι η νίκη του λαού του Αγρινίου.
Το Αγρίνιο δεν είναι κανενός , ανήκει μόνο στους Δημότες του. Αυτοί αποφασίζουν και την Κυριακή αυτοί θα νικήσουν!!!!! Και το εννοώ! Την Κυριακή νικάμε και τη Δευτέρα ξεκινάμε τη δουλειά. Καλό ξημέρωμα, σας ευχαριστώ!

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr