ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑπόδραση κρατουμένου: Παραμένουν οι αστυνομικοί

Απόδραση κρατουμένου: Παραμένουν οι αστυνομικοί

Απόδραση κρατουμένου: Παραμένουν οι αστυνομικοί

Απόδραση κρατουμένου: Παραμένουν οι αστυνομικοί όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τον 37χρονο Ρομά, που κατάφερε να αποδράσει από το χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Παραμένουν κανονικά στην υπηρεσία τους οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ακαρνανίας, που φρουρούσαν έναν φυγόποινο Ρομά, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει από το Νοσοκομείου Αγρινίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2022.

Όπως πληροφορείται η «Σ» προ ημερών το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε να μην επιβληθεί στους δύο αστυνομικούς το μέτρο της διαθεσιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη περίπτωση απόδρασης κατά το παρελθόν (2013) στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν είχαν τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Ωστόσο για τους αστυνομικούς εκκρεμεί η Ένορκη Διοικητική Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), ενώ η ποινική διεύρυνση της υπόθεσης βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος Ρομά, που τελικά παραδόθηκε στις Αρχές πέντε μέρες μετά την απόδρασή του, ήταν ένας από τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου τον Μάρτιο του 2021 και  διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Τον περασμένο Νοέμβριο όμως είχε συλληφθεί ως φυγόποινος και κατάφερε να αποδράσει από το χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου μεταφέρθηκε καθώς είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας, πριν τη μεταγωγή του στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Εκεί, όπως προέκυψε στη συνέχεια με την καταλυτική βοήθεια 10 περίπου συγγενών, ο 37χρονος Ρομά κατάφερε να αποδράσει, καθώς ο ίδιος και οι συγγενείς του εκτέλεσαν ένα καλά οργανωμένο και σκηνοθετημένο σχέδιο απόδρασης.

Για παράδειγμα, εκτός από την αναστάτωση που δημιούργησαν στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών κάποιοι εξ’ αυτών τη στιγμή της απόδρασης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να προκάλεσαν αναστάτωση σε άλλο σημείο στο πάρκιγκ του Νοσοκομείου, προκειμένου να απασχολήσουν το προσωπικό φύλαξης του Νοσοκομείου και να δημιουργήσουν επί της ουσίας έναν αντιπερισπασμό…

Πάντως το βράδυ της απόδρασης η Αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα – συγγενείς του 37χρονου Ρομά που προκάλεσαν αυτή την αναστάτωση στο χώρο του Νοσοκομείου για την εκμεταλλευτεί εκείνος. Κάποιοι δε εξ’ αυτών συνελήφθησαν από τους δυο εμπλεκόμενους αστυνομικούς, πράγμα που προφανώς σε κάποιο βαθμό συναξιολογείται για τη μεταχείριση των αστυνομικών.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Για 5.000 ευρώ θα είχε αποτραπεί η τραγωδία στα Τέμπη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ