ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπόδοση τιμών από το δήμο Αγρινίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και διαφωνία για το πολιτικό πλαίσιο του ψηφίσματος

Απόδοση τιμών από το δήμο Αγρινίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και διαφωνία για το πολιτικό πλαίσιο του ψηφίσματος

Απόδοση τιμών από το δήμο Αγρινίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και διαφωνία για το πολιτικό  πλαίσιο του ψηφίσματος

Μεθαύριο Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου Αγρινίου θα συντάξουν για να συντάξουν το τελικό ψήφισμα προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπήρχε ως θέμα η απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη και σ αυτή την συζήτηση η Χριστίνα Σταρακά πρότεινε να μετονομαστεί τμήμα της οδού Πανεπιστημίου σε Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ο Σταύρος Καμμένος πρότεινε την καθιέρωση αιτήσεων εκδηλώσεων προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, συμπληρώνοντας πως άμεσα πρέπει να γίνει και μια εκδήλωση.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε ο κ. Καρναβιάς ο οποίος αναφέρθηκε στον κορυφαίο Μίκη και την πορεία του προτείνοντας να πάρει το όνομα “Μίκης Θεοφωράκης” η Φιλαρμονική του δήμου.

Τελικά αποφασίστηκε να προταθεί στο σχολείο να πάρει το όνομα το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου να μετονομασθεί σε “Μίκης Θεοδωράκης.

Ωστόσο αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή λόγω της διαφωνίας του πολιτικού πλαισίου του ψηφίσματος. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε πως οι αγώνες του Μίκη είχαν στόχευση συγκεκριμένη, η οποία δεν θα πρέπει να παραγκωνιστεί, διαφωνώντας με αναφορές όπως «ανήκε σε όλος τους Ελληνες» κλπ.

Στην αρχή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Μίκη Θεοδωράκη

Συζήτηση για την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου: Αξιολογείται η αιτιολόγηση των οικονομικών προσφορών

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr