ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΠαναιτωλικοςΑπό την Σουηδία… στην Ξάνθη

Από την Σουηδία… στην Ξάνθη

Δύο συνεντεύξεις έδωσε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού τα τελευταία 24ωρα και ρωτήθηκε για αρκετά πράγματα, από το πώς θα λειτουργούσε το σύστημα στη Σουηδία σε παρόμοιες περιπτώσεις με τις σημερινές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι για την άποψή του σχετικά με την πρόθεση Πανόπουλου να αποχωρήσει με την Ξάνθη από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Πιο ευέλικτος, όπως όλα τα τελευταία χρόνια,  σε σχέση με το πιο μακρινό παρελθόν ο Φώτης Κωστούλας έδωσε απαντήσεις σε ότι ρωτήθηκε, επιμένοντας πως η λύση του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην καλή διάθεση των μεγάλων ομάδων. Πάντως δεν δίστασε να πει   ότι  ο Σαρρής, ως υπόδικος, δεν πρέπει να βρίσκεται στην προεδρεία της ΕΠΟ. Για μία ακόμα φορά επανέλαβε πως ον ίδιος θέλει να φύγει από το ποδόσφαιρο, ενώ ουσιαστικά απέφυγε να πάρει  θέση για τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις…

 

Στην  ιστοσελίδα «Sport24»  είπε: «Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει. Το πράγμα ξεκίνησε στραβά, δεν καθίσαμε να το λύσουμε και πλέον χάλασε περισσότερο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο αντί να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε επιστολές. Είναι πολλά τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε στο ίδιο βιολί. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πλέον για να… συνεννοηθούμε. Και το κακό είναι πως δεν βλέπω θέληση για κάτι τέτοιο. Ίσως τα συμφέροντα κάθε ομάδας να υπερέχουν έναντι του γενικού καλού, του συνόλου που λέμε».

 

Πως θα λειτουργούσε το σύστημα στην Σουηδία σε μία ανάλογη κατάσταση:

«Δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Οι ομάδες λειτουργώντας ως επιχειρήσεις θα καθόντουσαν σε ένα τραπέζι και θα έλυναν το πρόβλημα. Θα σκεφτόντουσαν πάνω απ όλα το “προϊόν” και όχι δικά τους “εγώ”. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας βάζει πάνω απ όλα τα συμφέροντα του, τα προσωπικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι σχέσεις πλέον να είναι τεταμένες. Ειδικότερα μεταξύ των μεγάλων. Πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ίσως φτάσουμε και σε άλλα σημεία».

 

Για τα συμφέροντα προσώπων και ότι πολλά από αυτά είναι μπλεγμένα σε υποθέσεις που απασχολούν τις δικαστικές Αρχές:

«Τέτοια πράγματα στην Σουηδία δεν θα έφταναν ποτέ σε τέτοιο σημείο. Την επόμενη μέρα θα είχαν παραιτηθεί όλοι. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες. Τα υπόλοιπα μέλη δεν θα το ανέχονταν και θα ζητούσαν την παραίτηση του. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα λειτουργούμε διαφορετικά. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

 

Οι δικές του προθέσεις:

«Το μόνο που δεν έχω σαν στόχο είναι να συνεχίσω με αυτή την κατάσταση. Να πληρώνεις και να είσαι εκτεθειμένος από χίλιες πλευρές. Να μην μπορείς να περάσεις τίποτα από αυτά που θες για τη δική σου επιχείρηση. Δεν είναι και το καλύτερο. Υπάρχει απογοήτευση. Θέλω να φύγω και το έχω πει. Προσπαθώ να βρω κάποιον που ίσως να έχει μεγαλύτερη αντοχή. Έχω φτάσει στα όρια μου. Είναι πολλοί που έχουν φτάσει στο ίδιο σημείο με μένα και ίσως ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο».

 

Αν είναι  αισιόδοξος για το μέλλον:

«Δεν θα μου κάνει εντύπωση τίποτα από εδώ και πέρα. Το βλέπω δύσκολο όμως. Σας είπα. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του».

 

 

Στη Θεσσαλονίκη 

 

Ο  Φώτης Κωστούλας φιλοξενήθηκε και στον Arena FM 89,4, όπου μίλησε για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί:

«Στη θεωρία πολλά ακούγονται αλλά εμείς οι μικρές ομάδες δεν έχουμε πολύ δύναμη. Στη Λιβαδιά ένας Κάμπαξης είχε θυμίσει… Σπάθα αλλά πήρε καλό βαθμό και εμείς πληρώσαμε πρόστιμο. Έχουμε φίμωτρο αλλά και δεμένα χέρια. Οι κανονισμοί αυτή την στιγμή είναι εσκεμμένα αυτοί. Φοβάμαι πως μια κίνηση θα μας έθετε εκτός ποδοσφαίρου, δεν θα ακολουθούσε καμιά άλλη ομάδα αλλά θα επωφελούνταν πολλές».

 

Για την στάση του ΠΑΟΚ στα Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ:

«Πιστεύω πως η στάση του κ. Βρύζα μέσα στο Δ.Σ ήταν πολλές φορές σημαντική και έδωσε βήμα και σε άλλες ομάδες. Η στάση του ήταν καλή και δεν είναι τόσο σιωπηλός όσο ακούγεται. Κάποιος βλέπει που είναι η πλειοψηφία και δεν βάζει κάποιο θέμα επειδή δεν θα μπει καν στη συζήτηση».

 

Για το αν σκέφτεται μια σύμπραξη με κάποιες άλλες ομάδες για να αλλάξει η κατάσταση:

«Πριν από καιρό είχα παρακαλέσει τους προέδρους των μεγάλων ομάδων να καθίσουν και να βρουν τα 5 πράγματα που μας ενώνουν. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ».

 

Για το γεγονός πως δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις:

«Δεν μπορώ να γίνω δικαστής και να δικάσω κάποιον επειδή έμαθα κάτι, ούτε να γίνω τιμωρός. Υπάρχουν όργανα, εισαγγελείς και δικαστές. Η κατάντια πρέπει να σταματήσει και αυτό το σκέφτεται ο κάθε Έλληνας».

 

Για τις θέσεις της Σούπερ Λιγκ με την οποία διαφωνούν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός:

«Εγώ είμαι ξεκάθαρος και έχω δώσει την απάντηση μου. Καταδικάζουμε ότι έγινε και πρέπει να βρεθούν και οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί. Στο χαρτί της Σούπερ Λιγκ γράφει πως και τα ΜΜΕ θα πρέπει να σιωπούν. Σε αυτό διαφωνώ κάθετα».

 

Για την πιθανότητα ο Χρήστος Πανόπουλος να αποχωρήσει με την Ξάνθη από το Ελληνικό πρωτάθλημα:

«Αν πράγματι το εννοεί ο κ. Πανόπουλος θεωρώ πως είναι λυπηρό. Ο κ. Πανόπουλος και η Ξάνθη χρειάζονται στο πρωτάθλημα. Νιώθω μια οπισθοχώρηση. Δεν νομίζω πως μπορεί να πολεμήσει με αυτό τον τρόπο».

 

 

 

Κοντά στον Charity Idols

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε την στήριξη του Συλλόγου στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Charity Idols, στην ιστοσελίδα της: «Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Charity Idols συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσα από δημοπράτηση αντικειμένων που προσφέρουν γνωστοί αθλητές. Ο Παναιτωλικός στηρίζει την προσπάθεια του οργανισμού και ποδοσφαιριστές μας έχουν προσφέρει ήδη (και θα συνεχίσουν να το πράττουν) τη φανέλα τους. Τα έσοδα που θα προκύψουν από αντικείμενα της ομάδας μας, θα διατεθούν στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site του Charity Idols και να συμμετάσχετε στη δημοπρασία, αποκτώντας αναμνηστικά προϊόντα και συμβάλλοντας στο φιλανθρωπικό έργο».

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr