ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς»

«Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς»

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση και συζήτηση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου του υπεύθυνου της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Μηλιού.

Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «Από την Κρίση στην Κυβέρνηση της Αριστεράς», αν και στην εκδήλωση το παράδοξο ήταν ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένα βιβλίο του. Ο ίδιος ο κ. Μηλιός δήλωσε για την φιλοσοφία του βιβλίου: ««Η λιτότητα δεν είναι μέθοδος για να βγούμε από την κρίση, δεν είναι μέθοδος για να μειωθεί το χρέος, είναι η μόνη μέθοδος για να αυξηθεί η εξουσία της ολιγαρχίας, για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λίγα χέρια, για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διαπραγματευτούν, για να κλείσει ένα μεγάλο μέρος από τις επιχειρήσεις και να περάσει αυτό το κέρδος στις αλυσίδες και τις πολυεθνικές. Η πολιτική αυτή πλέον δεν πείθει κανέναν, παρά μόνο αυτούς που ωφελεί και είναι πάρα πολύ λίγοι. Είναι μια αρρώστια που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη. Παντού σήμερα στην Ευρώπη μιλάνε για την ανάγκη να γλιτώσουμε, να απεμπλακούμε ως λαοί από την λιτότητα και το χρέος. Οι ευρωεκλογές αυτές είναι κρίσιμες και ακόμη πιο κρίσιμες για τη χώρα μας, αφού θα αποτελέσουν πρόκρινα για εθνικές εξελίξεις».
Την εισήγηση του βιβλίου έκανε ο Ερευνητής Αναπληρωτής Καθηγητής της Ακαδημίας Αθηνών κ. Νίκος Καμπέρης, ο οποίος δήλωσε: ««Η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μηλιού, έχει ως σκοπό να αναδείξει τρία ουσιαστικά σημεία τα οποία περιέχονται μέσα σε αυτό. Το πρώτο σημείο είναι η απομυθοποίηση της συζήτησης για τις χρηματαγορές, της συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις και εκείνης για το πόσο και κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος και τις μνημονικές πολιτικές. Το δεύτερο σημείο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του βιβλίου. Ότι δηλαδή καταδεικνύει τρόπους να πάμε λίγο παρακάτω από την τωρινή πραγματικότητα. Είναι ένα βιβλίο, το οποίο, με την προβληματική που εκθέτει, μας επιτρέπει να σκεφθούμε και να διερωτηθούμε πάνω σε σύγχρονα προβλήματα του τόπου μας και ειδικότερα του δήμου Αγρινίου, σε ότι αφορά την ανάπτυξη, την ανθρωπιστική κρίση και τα ζητήματα σχετικά με μια πολιτική ενεργοποίηση των πολιτών ενόψει των εκλογών».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο αποτελεί προσπάθεια απομυθοποίησης των ιδεών, ότι η κρίση μας επηρέασε όλους και ότι επιχειρείται μέσω της αντίληψης αυτής να δημιουργηθεί κλίμα μαζικής ενοχοποίησης, ενώ παράλληλα το βιβλίο αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, ώστε να υπάρξει ανατροπή. Ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε και στην ανατροπή στον δήμο Αγρινίου, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει επείγοντα χαρακτήρα, τεκμηριώνοντας αυτό με συγκεκριμένα παραδείγματα σε συγκεκριμένους τομείς. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης κ. Ζέρης, ενώ συντονίστρια στην εκδήλωση ήταν η δημοσιογράφος Δήμητρα Κουνέλη.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr