ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΑπό που θα γίνουν οι 5.500 απολύσεις στο δημόσιο – Οι τέσσερις «δεξαμενές» των απολύσεων

Από που θα γίνουν οι 5.500 απολύσεις στο δημόσιο – Οι τέσσερις «δεξαμενές» των απολύσεων

Από που θα γίνουν οι 5.500 απολύσεις στο δημόσιο

 

 

Οι τέσσερις «δεξαμενές» των απολύσεων

 

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολλές απ’ τις οποίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του υπουργού, για τις 5.500 απολύσεις που απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, υπάρχουν τρεις συν μία δεξαμενές. 1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση το:ς με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου  (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).

 

850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών

 

150 υπάλληλοι από τη μείωση των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 

90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ  που εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού

 

Οι υπόλοιπες 2.610 απολύσεις που απομένουν για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος των 15.000 θα προκύψουν: Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων.

 

Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και δεν θα πετύχουν τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα, μέχρι τη λήξη της οκτάμηνης παραμονής τους στο πρόγραμμα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr