ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ

Η «παράπλευρη» απώλεια της ενεργειακή κρίσης που «τρώει» το αποθεματικό. Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ. Το αποθεματικό του Δήμου «κάλυπτε» τα προηγούμενα χρόνια τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των προγραμμάτων όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως 340.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου σε ΚΕΔΑ και ΚΟΙΠΑ

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Με 340.000 ευρώ αποφάσισε με αντίστοιχες αποφάσεις που πάρθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αγρινίου να επιχορηγήσει εκτάκτως τα νομικά πρόσωπα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) και Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙΠΑ).

Στην περίπτωση της ΚΕΔΑ η αιτία είναι η απώλεια εσόδων που παρατηρείται από τη χαμηλή προσέλευση, λόγω της πανδημίας, που είχαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα Τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και άλλες δράσεις της όπως οι δημοτικοί κινηματογράφοι. Έτσι απαιτήθηκε ενίσχυση της ΚΕΔΑ κατά 140.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της ΚΟΙΠΑ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης μπορεί να μην είναι πολύ μεγαλύτερο (200.000), ωστόσο οι αναγκαιότητα προκύπτει λόγω της μεγάλης αύξησης στο κόστος ενέργειας και το κόστος κίνησης και θέρμανσης (βενζίνη , πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν καθυστερήσει οι καταβολές από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση».

Εδώ ακριβώς είναι που πράγματα μια πολύ σοβαρότερη τροπή. Τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση, ο Δήμος Αγρινίου και η Δημοτική Επιχείρηση μπορούσαν από το αποθεματικό τους να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην καταβολή των χρημάτων από τα προγράμματα των voucher σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Έτσι οι συμβασιούχοι στις δομές αυτές πληρώνονταν από χρήματα του Δήμου και όταν έρχονταν τα χρήματα από τα προγράμματα συμπληρώνονταν το αποθεματικό του Δήμου. Φέτος όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση , η οποία «τρώει» το αποθεματικό και έτσι οι συμβασιούχοι του νομικού προσώπου είναι απλήρωτοι…

Με την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Αγρινίου προς το Νομικό Πρόσωπο, που διαχειρίζεται παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι καταβολές των προγραμμάτων εκτιμάται ότι προσεχώς η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Θα δοθεί «χώρος» στο ΕΣΠΑ για τους δήμους;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ