ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΑπλήρωτοι οι γιατροί του Εμβολιαστικού Κέντρου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Απλήρωτοι οι γιατροί του Εμβολιαστικού Κέντρου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Απλήρωτοι οι γιατροί του Εμβολιαστικού Κέντρου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Εμβολιαστικό Κέντρο Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Απλήρωτοι οι γιατροί του Κέντρου

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες έξι ιδιώτες γιατροί που συνδράμουν στη λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου και παρ’ όλα αυτά συχνά ακούν παράλογα παράπονα για καθυστερήσεις, από ανθρώπους που αδιαφορούν για την τήρηση του πρωτοκόλλου του εμβολιασμού

Τη στιγμή που οι ιδιώτες γιατροί που υποστηρίζουν το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είναι απλήρωτοι και έχουν μόνο υπόσχεση πως θα πληρωθούν έναντι…. στις 7/1/22, δέχονται και παράπονα για καθυστερήσεις στη διαδικασία του εμβολιασμού!

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής μιλώντας στη «Σ» και εξηγεί ότι συχνά τα εμβολιαστικά ραντεβού τα Σαββατοκύριακα είναι περισσότερα από όσα είναι προγραμματισμένα τις καθημερινές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροκαθυστερήσεις, απολύτως λογικές όμως δεδομένου ότι μιλάμε για μια διαδικασία όπου ο γιατρός θα πρέπει να πάρει το ιστορικό όλων όσων προσέρχονται να εμβολιαστούν.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής

Οι διαμαρτυρίες που μιλούσαν μέσω των social media για καθυστερήσεις ακόμη και μιας ή δύο ωρών δεν ευσταθούν, καθώς σύμφωνα με το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου προέρχονται από μικρή μερίδα ανθρώπων που απαιτούν ουσιαστικά να εμβολιαστούν σε χρόνο dt αδιαφορώντας για την τήρηση του πρωτοκόλλου, που θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά τη διαδικασία.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι τα παράλογα συχνά παράπονα είναι υποχρεωμένοι να τα ακούν έξι ιδιώτες γιατροί, που στελεχώνουν το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες, από τότε δηλαδή που υπέγραψαν τις συμβάσεις τους…

«Με βγάζει από τα όριά μου να μιλάμε για καθυστερήσεις, όταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου όλοι μας δίνουμε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό μας.

Η λήψη ιστορικού για να γίνει ο εμβολιασμός απαιτεί προσοχή και υπευθυνότητα, έρχονται να εμβολιαστούν υπέργηροι που θέλουν πολύ χρόνο για να διασχίσουν μόνο και μόνο τον διάδρομο υποβασταζόμενοι από δύο συνοδούς και οι άνθρωποι αυτοί μας βγάζουν μια σακούλα φάρμακα που πρέπει να δούμε προσεκτικά.

Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται να εμβολιαστούν, διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και σ’ αυτούς πρέπει να λύσουμε κάθε απορία να ηρεμίσουν για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν, συνεπώς, και οι τρείς γιατροί πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους.

Πολλές φορές δηλαδή έκανα και τη δουλειά του διοικητικού και του νοσηλευτή. Έχουμε 8 εμβολιαστικές γραμμές που σημαίνει 8 ραντεβού ανά πεντάλεπτο.

Δεν είναι όλοι οι ασθενείς το ίδιο. Ακόμη και 8 γιατροί να υπήρχαν μαζί, πάλι θα χρειάζονταν χρόνος για την κάθε περίπτωση ασθενούς.

Το Σάββατο που έχουν χρόνο όλοι και αντί για 500 ραντεβού που το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει άνετα με φυσιολογική ροή, πάνε στα 700 τα ραντεβού, άρα μπορεί να υπάρξει μια κάποια καθυστέρηση.

Φταίει το κεφάλι το ξερό αυτού που θέλει μόλις έρθει να μπει για να εμβολιαστεί αμέσως, χωρίς να ρωτήσει καν αν υπάρχει άλλος που εμβολιάζεται. Αυτός είναι κακομαθημένος.

Όταν τελειώνουμε τους εμβολιασμούς έχουμε και άλλη δουλειά ελέγχουμε τα ιστορικά, τις καταχωρήσεις κλπ. Υπήρχαν άτομα που απειλούσαν νοσηλεύτρια. Υπάρχουν άτομα που φοβούνται την βελόνα και κλαίνε, πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να τους ηρεμίσουμε, ώστε ο εμβολιασμός να γίνει σωστά.

Με όλα αυτά πως μιλάνε κάποιοι ελάχιστοι για καθυστερήσεις, όταν ο περισσότερος κόσμος που έρχεται στο Νοσοκομείο για να εμβολιστεί δεν αντιμετωπίζει καμία καθυστέρηση.

Λογικό δεν είναι πως για να εμβολιαστεί κάποιον χρειάζεται ένα ελάχιστο χρόνο που δεν είναι περισσότερο από 5 λεπτά» τόνισε ο κ. Τριβλής, ο οποίος σχετικά με το ζήτημα της αμοιβής των ιδιωτών γιατρών που στελεχώνουν το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ανέφερε:

«είμαστε όντως απλήρωτοι. Έγινε κάποιο μπέρδεμα. Μας έδωσαν την υπόσχεση πως θα πληρωθούμε έναντι για δύο μήνες στις 7/1/22. Θα το χειριστούμε αναλόγως αν χρειαστεί.

Το ευκολότερο θα ήταν τώρα στις γιορτές να πούμε παραιτούμαστε, αλλά τώρα είναι η στιγμή που ο κόσμος έρχεται να εμβολιαστεί.

Έρχεται κόσμος από Αθήνα, την Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και κατά κόρον από την Πάτρα και τη Ναύπακτο. Θα ήταν πρέπον να παραιτηθούμε; Θα δώσουμε μια ευκαιρία και θα πράξουμε αναλόγως».

Ακόμη, να σημειώσουμε πως την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μέχρι στις 15.00 το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου θα είναι κανονικά σε λειτουργία.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ