ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα“Άπιστος, όχι βιαστής ” δήλωσε στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

“Άπιστος, όχι βιαστής ” δήλωσε στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

“Άπιστος, όχι βιαστής ” δήλωσε στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

O Πέτρος Φιλιππίδης απολογείται σήμερα (09.01.2023) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Καθισμένος σε μία καρέκλα ο ηθοποιός ξεκίνησε την απολογία του για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού που αφορούν τις καταγγελίες σε βάρος του από τρεις συναδέλφους του, ηθοποιούς.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται ότι τέλεσε και τις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδει η πρώτη καταγγέλλουσα. Ο ηθοποιός ανέφερε πως είχε παρακολουθήσει τις εξετάσεις της καταγγέλλουσας στη σχολή και αφού τελείωσε τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα της.

«Μετά δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. Μου είπε δεν είπες κάτι στην…; Της είπα δεν χρειάστηκε. Μετά την πήρα τηλέφωνο, της είπα ότι τα πήγε καλά. Υπήρχε διάθεση από πλευρά της να μιλήσουμε παραπάνω. Εκείνο καλοκαίρι δεχόμουν περίεργα τηλεφωνήματα σε διάφορες ώρες. Δεν έδινα σημασία. Ήταν αρκετά ενοχλητικό.

Έπεσε και στην αντίληψη της γυναίκας μου. Έγινε συζήτηση, μου είπε “από ποιον ήταν;” και της είπα. Με ρώτησε “τι θέλει”, επαφή είπα. Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δε συνέβη, δεν την έχω βιάσει. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Δεν έχουν συμβεί ποτέ αυτά τα πράγματα και μου τρελαίνει το μυαλό αυτό το πράγμα, ζω μία τρέλα. Εμένα τον Μπέζο, τον Παπαδόπουλο, τον Στάνκογλου, ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής».

«Εγώ είμαι βιαστής  από το 2008 μέχρι το 2014»

«Η υγεία μου είναι βαρύτατα κλονισμένη έχω προβλήματα που δεν έχω καταλάβει…Τελείωσε η πρόβα και της είπα “σε παρακαλώ να μην το ξανακάνεις αυτό. Εγώ είμαι βιαστής 2008 μέχρι το 2014. Πριν ήμουν καλά και μετά συνήλθα πάλι. Το 2011 το περιστατικό στο BIOS ήρθε και το επιβεβαίωσε και η Ματίκα και είναι ακριβώς όπως το είπε», τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης, προσθέτοντας πως δεν είναι οικογενειακοί φίλοι με την καταγγέλλουσα.

«Ήθελα να πεθάνω»

«Ενημερώθηκα για τις πρώτη καταγγελία αλλά μου είπαν ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμη. Από δημοσιογραφικούς κύκλους αρχίζει και ακούγεται για βιασμό. Ακούω συγκεκριμένο δημοσιογράφο να λέει αυτή τη λέξη. Λέω “αποκλείεται” και έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και λέει “βιασμός” και ήθελα να πεθάνω. Δεν ήξερα ούτε τι σημαίνει κατά συρροή, ούτε κατ´ εξακολούθηση, δεν ήξερα τι σημαίνουν ποινικοί όροι.

Πήγα στην ανακρίτρια και προφυλακίστηκα. Εκεί σταματάει η δουλειά μου», τόνισε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας: «Ήμουν άξιος, είχα ερωτική ζωή. Δεν είμαι διεστραμμένος, δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας το βλέπατε, είναι πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Είναι ενοχλητική, είναι παρεμβατική».

Οι απαντήσεις σε Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Μπιμπίλα

Απαντήσεις έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης και για τα όσα του καταλογίζουν ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Πηνελοπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε σχετικά με τον Σπύρο Μπιμπίλα: «Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πως έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω, έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω.

Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Συνέχισε ρωτώντας: «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας. Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με για αυτό!» είπε αναφερόμενος στην Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βάρος του.

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοικανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως “πάει στο φίλο της” κι εγώ είπα “α εντάξει”. Με την κα. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook, γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη.

Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κα. Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Φιλιππίδης με λυγμούς στη δίκη: Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν – Είμαι αθώος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως αναφέρει το newsit.gr άρχισε την απολογία του τονίζοντας: «Μου είναι πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια, άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό, τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα 31 Δεκεμβρίου 1962… Η μάνα μου με δήλωσε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Αν η ζωή μου φαίνεται σε κάποιους αστεία δε με νοιάζει καθόλου. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Αυτό μου επιβάλει το ήθος, η θέση και ο χαρακτήρα μου. Μιλώντας για ήθος, θέση και χαρακτήρα δε ξέρω αν μιλάω για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, είχα πάντα ένα κείμενο.

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο για αυτές. Για όλες τις γυναίκες», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα»

Με κάθε δυνατό τρόπο ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται στην απολογία του πως είναι βιαστής. «Έχουν έρθει και μιλήσει για μένα εδώ άνθρωποι που δεν με έχουν δει στη ζωή τους, με είπαν μ@@@, βιαστή, δεν είμαι βιαστής, με είπαν αληταρά, ελεεινό, τρισάθλιο, την θυμάμαι την κυρία αυτή, παντελώς άγνωστη σε μένα… Σε αυτήν την περίπτωση, ο αέρας είναι λαλίστατος.

Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα… Η κυρία αυτή είπε πως πήγαινε προσκεκλημένη στο θέατρο να δει πρώτη καταγγέλλουσα και μητέρα της. Σε ποιο θέατρο;» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης και στη συνέχεια εξέφρασε την απέχθεια του για τον καλλιτεχνικό χώρο, λέγοντας πως δεν θέλει πια να είναι μέρος του. «Δούλευα πολύ σκληρά. Έκανα και καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες… Δεν είμαι πια αυτό που ήμουν. Δεν είμαι ποια ηθοποιός. Δε θέλω καμία σχέση αυτό το χώρο. Τελείωσε για μένα, ούτε απέξω δε θέλω αν περάσω. Με πειράζει που με λένε βιαστή».

Πρόεδρος: Σε όλη τη διαδικασία ήσασταν ψύχραιμος και αξιοπρεπής…

«Για αυτό εξερράγη με την κυρία Δροσάκη που είπε ότι γνωρίζει και για άλλο βιασμό. Μετά απειλήθηκε με μήνυση και το πήρε πίσω» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Πότε γνωρίσατε την πρώτη καταγγέλλουσα;

Δικηγόροι: Αφήστε τον να πει για ζωή του…

Π.Φιλιππίδης: Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δε γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πως να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;

Για την πρώτη καταγγέλλουσα είπε ότι του την σύστησε η μητέρα της και την βοήθησε να μπει σε θεατρική σχολή. «Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται…Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες εγώ τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πιθανώς, το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό, τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια.

Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης άλλες φορές ξεσπώντας σε λυγμούς και άλλες φορές ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του, αναφέρθηκε σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντι του το τελευταίο διάστημα, όπως η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Θα μου η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ, δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιός μου το Καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστειλε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή, που δεν της ήμουν πιστός, ερχόταν το πρωί στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…», είπε συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Όσα αυτοκίνητα και να είχα, εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει… Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει… Έρχεται η κυρία Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα.

Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν», τόνισε επίσης ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Χειμάρα – Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ