ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑπίστευτο video: «Φουρτουνιασμένη θάλασσα» η λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία

Απίστευτο video: «Φουρτουνιασμένη θάλασσα» η λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία

Απίστευτο video: «Φουρτουνιασμένη θάλασσα» η λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία

Σχεδόν τρεις μήνες έχουν περάσει από τις πλημμύρες που «σάρωσαν» τη Θεσσαλία, αλλά τα συσσωρευμένα νερά της λίμνης Κάρλας δημιουργούν όλο και πιο ισχυρό το πλήγμα στην τοπική οικονομία και την γεωργική παραγωγή.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έρχονται ακόμα αντιμέτωποι με την ίδια σκληρή εικόνα, με τις περιουσίες τους να έχουν βαλτώσει και να έχουν «σβηστεί» κυριολεκτικά απ’ το γεωγραφικό χάρτη.

Το τοπίο εντελώς καινούργιο και ξένο για τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο η Κάρλα -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή- θύμιζε μια απέραντη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Τα κύματα της, που θυμίζουν αυτά ανοιχτής θάλασσας, απαθανάτισε και ανήρτησε στο TikTok νεαρός αγρότης σχολιάζοντας πως «δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η κατάσταση…». Μάλιστα, επέλεξε για μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Ποιος με βάφτισε σε θολό νερό» του Δημήτρη Μητροπάνου.

Τα μοναδικά στοιχεία που μαρτυρούν πως στο σημείο υπήρχαν κάποτε χωράφια, είναι οι καλυμμένες απ’ το νερό κολώνες της ΔΕΗ και ο δρόμος που διακόπτεται απότομα.

Πηγή: onlarissa.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ