ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑπίστευτο: Φάλαινα εντοπίστηκε στον Άλιμο – Είναι τραυματισμένη (video)

Απίστευτο: Φάλαινα εντοπίστηκε στον Άλιμο – Είναι τραυματισμένη (video)

Απίστευτο: Φάλαινα εντοπίστηκε στον Άλιμο – Είναι τραυματισμένη (video)

Μια φάλαινα αντίκρυσαν στα ρηχά της θάλασσας οι κάτοικοι στον Άλιμο το πρωί της Παρασκευής (28.01.22) και δεν πίστευαν στα μάτια τους! Το άτυχο θηλαστικό έχει εντοπιστεί από την Πέμπτη στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ , πρόκειται για μια φάλαινα του είδους «ζίφιος» η οποία εξόκειλε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, κ. Κουτσούμπας, η φάλαινα φαίνεται να είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς διακρίνονται κόκκινα σημάδια στο σώμα της.

Έχει ήδη ειδοποιηθεί το Λιμενικό, ενώ το μεγάλο θηλαστικό εμφανίζεται ταλαιπωρημένο, αναφέρει το newsit.gr.

Το λιμενικό ειδοποίησε την επιστημονική υπεύθυνη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Αρίων» και στο σημείο σπεύδει ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο.

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο.

Η κ. Σκούτζου πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ilovevouliagmeni.gr την Πέμπτη εντοπίστηκε, πιθανόν η ίδια, φάλαινα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το θηλαστικό είχε χάσει τον προσανατολισμό, όπου με τη βοήθεια του λιμενικού και της ελληνικής ομάδας διάσωσης οδηγήθηκε στα ανοιχτά και κατάφερε να φύγει.

Ωστόσο, σήμερα Παρασκευή εντοπίστηκε και πάλι στην παραλία του Αλίμου.

φάλαινα Άλιμος

φάλαινα Άλιμος

Πηγή φωτογραφιών: ilovevouliagmeni.gr

Πρόταση μομφής: Ξεκινά η «μάχη» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr