ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑπίστευτη υπόθεση: Έμεινε 3 χρόνια στη φυλακή για ληστεία που δεν έκανε – Του ζήτησαν …συγνώμη

Απίστευτη υπόθεση: Έμεινε 3 χρόνια στη φυλακή για ληστεία που δεν έκανε – Του ζήτησαν …συγνώμη

Απίστευτη υπόθεση: Έμεινε 3 χρόνια στη φυλακή για ληστεία που δεν έκανε – Του ζήτησαν …συγνώμη

Μία απίστευτη περιπέτεια που θυμίζει κινηματογραφική τραγωδία βίωσε ένας άνδρας ο οποίος έμεινε στη φυλακή για τρία ολόκληρα χρόνια για μια ληστεία που δεν έκανε ποτέ.

Όπως μετέδωσε το Star, η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν στο κέντρο της Αθήνας έγινε μία ληστεία σε ταξί με την απειλή μαχαιριού με αποτέλεσμα ο δράστης να αποσπάσει από τον οδηγό 100 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Δώδεκα χρόνια αργότερα και ενώ η υπόθεση φαίνεται πως θα έμπαινε στο αρχείο, ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω κάθισμα του οχήματος οδήγησε τις Αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Σήφη που ήταν το θύμα του λάθους των Αρχών.

Χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει ο άνδρας έμαθε ότι τον βαραίνει η κατηγορία για ληστεία, ενώ το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Ο άτυχος άνδρας για τρία χρόνια βρισκόταν πίσω από τα σίδερα των φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού μέχρι να έρθει η δικαίωσή του από το Εφετείο το οποίο τον κήρυξε αθώο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε συγγνώμη.

Μετά την δικαίωσή του, ο Σήφης κινήθηκε κατά του Δημοσίου ζητώντας χρηματική αποζημίωση, για το λάθος που έκαναν και τον έστειλαν φυλακή και του στέρησαν την ελευθερία του για τρία ολόκληρα χρόνια. Το ποσό που του επιδικάζεται ήταν τελικά 50.000 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ