ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑπίστευτη γκάφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το μέγεθος της απειλής από τον νέο κοροναϊό! “Συγγνώμη, κάναμε λάθος…”!

Απίστευτη γκάφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το μέγεθος της απειλής από τον νέο κοροναϊό! “Συγγνώμη, κάναμε λάθος…”!

Απίστευτη γκάφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το μέγεθος της απειλής από τον νέο κοροναϊό! “Συγγνώμη, κάναμε λάθος…”!

Αρχικά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήριζε την απειλή που προκαλεί ο νέος κοροναϊός “μέτρια” σε διεθνές επίπεδο και όχι “υψηλή”, εξαιτίας ενός “λάθους στη διατύπωση”, όπως παραδέχθηκε.

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι “πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο”.

“Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.

“Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε”, στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε έξι εκθέσεις από την έναρξη της κρίσης.

Από την τρίτη, που δημοσίευσε την 23η Ιανουαρίου, προχωρούσε σε μια εκτίμηση του κινδύνου.

Στην έκτη έκθεση σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, που δημοσίευσε τη νύχτα της Κυριακής (26.1.2020) προς Δευτέρα (27.1.2020), ο ΠΟΥ διόρθωσε την ανάλυσή του, επιβεβαιώνοντας ότι “η εκτίμησή του σχετικά με τον κίνδυνο (…) δεν έχει αλλάξει (…): πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και υψηλός σε διεθνές επίπεδο”.

“Επρόκειτο για ένα λάθος στη διατύπωση στις εκθέσεις της 23ης, 24ης και 25ης Ιανουαρίου, το οποίο διορθώσαμε”, εξήγησε στο AFP η εκπρόσωπος Τύπου.

Η διόρθωση αυτή δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν θεωρεί πως η επιδημία συνιστά μια “επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εύρους”.

newsit.gr

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 5.000 ανέργων μέσω ανοιχτών προγραμμάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr