ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον κορονοϊό

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον κορονοϊό

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον κορονοϊό

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του μέχρι πρότινος εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, έπειτα από το συγκινητικό “αντίο”, στις 26 Μαΐου. 

In Discussion with Sotiris Tsiodras

Δημοσιεύτηκε από Greek Chairmanship Council of Europe στις Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που μας ενημέρωνε καθημερινά για τις εξελίξεις με την πανδημία, συμμετέχει στον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων «Συζητώντας με…» που εγκαινιάζει σήμερα η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρόκειται για μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτό στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, όπως ορίζεται, είναι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr