ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαAπεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 7 Μαρτίου

Aπεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 7 Μαρτίου

Aπεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 7 Μαρτίου

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και άμεσες και σταθερές μισθολογικές αυξήσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ομοσπονδία τους ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: «Στις 7 Μαρτίου και από ώρα 11.00, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ καλούμε σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) επαγγελματικές ενώσεις, συλλόγους ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Το πραγματικό πρόβλημα του ΕΦΚΑ σήμερα δεν είναι οι δήθεν «τεμπέληδες», «τύραννοι» και «βασανιστές» υπάλληλοι που διαθέτει, όπως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μονόπλευρα στα ΜΜΕ από την κυβερνητική προπαγάνδα, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν υπάρξει χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων. Ακόμη και οι προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί παραμένουν εδώ και χρόνια στα χαρτιά.

Είναι ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στις υποδομές, τη μηχανογράφηση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας ο ΕΦΚΑ δεν διαθέτει ενιαίο κανονισμό παροχών, δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, οι τοπικές διευθύνσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν απαρχαιωμένο μηχανογραφικό εξοπλισμό, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα.

Βυρωνική Εταιρεία: Ο Μάρκος Μπότσαρης αντικείμενο εκπαιδευτικού προγράμματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ