Νέα μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο για ακρίβεια, μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις

Το Εργατικό Κέντρο διαμαρτυρήθηκε για τη «φτώχια των πολλών» στο βωμό της «δημοσιονομικής ισορροπίας»

ergtiko-kentro-agrinio-apergia

Με νέα συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας κλιμακώθηκαν στο Αγρίνιο το πρωί της Τετάρτης (17.4.24), ημέρα πανελλαδικής απεργίας, οι αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης

Βασικά αιτήματα η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η πραγματική αύξηση των μισθών.

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, εργαζόμενοι πολλών κλάδων, έμποροι, λογιστές και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι αλλά και φοιτητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην «πολιτική του κέρδους» σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Κεντρικός ομιλητής, από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Δήμας που για ακόμα μια φορά κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ότι επιδίωξε στην προηγούμενη κινητοποίηση, με σημείο αναφοράς τη διαμαρτυρία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, να μείνει η οργή βουβή, στόχος που τελικώς δεν επιτεύχθηκε, εξαιτίας της μαζικότητας των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων χαρακτηρίστηκε μονόδρομος και κυρίως ο «χειρότερος εφιάλτης» εκείνων που τρέμουν τους αγώνες, το μοναδικό δηλαδή εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας:

Οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων κατά τους χαιρετισμούς τους, αναφέρθηκαν στα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία σωρευτικά έχουν έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Ενδεικτική είναι η αναφορά των νοσοκομειακών γιατρών στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία που ισοδυναμούν με «ωμό εκβιασμό» σε βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους και βάζουν «τιμοκατάλογο» στο αγαθό της Υγείας.

Οι συγκεντρωμένοι, με πανό στα χέρια, ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: Πασχαλινή Εθελοντική Αιμοδοσία

Στην εορταστική μας δράση συμμετέχει ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” με bazaar με Πασχαλινά είδη