Τέμπη: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Νεκρώνει» η χώρα την επόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, καθώς τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

apergia1

«Νεκρώνει» η χώρα την επόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, καθώς τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Με ομόφωνη απόφασή του, το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Το Συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και καλεί τους εργαζόμενους να «γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μαρτίου ομόφωνα από το σώμα του Συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της Συνομοσπονδίας.

Απεργία κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

· να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

· να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας έχει καλέσει από χθες για την Πέμπτη 16/3 και  το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

 

 

Μαρία Φραγκαναστάση: Τόλμησε και πέτυχε!