ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας για τη διχοτόμηση

Η απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας για τη διχοτόμηση

Η απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας για τη διχοτόμηση

Η απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας για τη διχοτόμηση

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απέμειναν από την εκλογή νέου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η εκλογή είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της τακτικής Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ωστόσο χθες διέρρευσε στους εκκλησιαστικούς κύκλους η απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας να πείσει την Κυβέρνηση για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης.

Λέγεται λοιπόν ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απέστειλε χθες σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας φυσικά να υλοποιηθεί το αίτημα της Εκκλησίας.

Η προσπάθεια όμως της Εκκλησίας μοιάζει να είναι απέλπιδα, σύμφωνα με όσα έχουν μεσολαβήσει το καλοκαίρι. Θα είναι κάτι σαν θαύμα, αν η κυβέρνηση στο τέλος πειστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά στη στήλη άνθρωπος που έχει εμπειρία από τέτοιες διαπραγματεύσεις Κράτους και Εκκλησίας. Πάντως είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια ορισμένων κύκλων αυτές τις τελευταίες ημέρες να διατηρούν ένα «τελειωμένο» θέμα στην επικαιρότητα δίνοντάς του χαρακτηριστικά θρίλερ.

Πάντως χθες στην ιερατική σύναξη το τοποτηρητή Μητροπολίτης Ιερόθεος ευχήθηκε για την ευχήθηκε –σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης -για την εκλογή ενός αξίου Μητροπολίτου που θα σεβαστεί το έργο των προκατόχων του, θα το συνεχίσει και θα το επαυξήσει.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η απέλπιδα προσπάθεια της Εκκλησίας για τη διχοτόμηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ