ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑπέκλεισαν το Δημαρχείο Αγρινίου

Απέκλεισαν το Δημαρχείο Αγρινίου

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στην συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού

Απέκλεισαν το Δημαρχείο Αγρινίου

Η αστυνομία επιτέθηκε προσπαθώντας να τους απωθήσει και προκλήθηκε στιγμιαία ένταση

 

Σε αποκλεισμό του Δημαρχείου Αγρινίου προχώρησε λίγη ώρα πριν τη 1:00 σήμερα το μεσημέρι μικρή ομάδα μελών του ελευθεριακού χώρου του Αγρινίου και μαθητές σχολείων.

Κρατώντας ένα πανό με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό διανύοντας την 27η ημέρα απεργίας πείνας, διεκδικεί με αυτό τον τρόπο το δικαίωμά του να σπουδάσει στην σχολή των ΤΕΙ Αθήνας όπου πέρασε με εξετάσεις που έδωσε μέσα από την φυλακή. Τον Δεκέμβρη του 2008, σαν σήμερα, βρισκόταν δίπλα στον φίλο του Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο, όταν αυτός έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από αστυνομικό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγη ώρα έγινε απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας με την πρόθεση να διώξουν τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρά επεισόδια και ζημιές σε κάποια από τα γύρω μαγαζιά. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για προσαγωγές.

Η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού πέριξ του Δημαρχείου βρίσκεται σημαντικός αριθμός ανδρών της ΥΜΕΤ.

 

Ενημέρωση 14:00

Πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία από την Πλατεία Δημοκρατίας έως κάποιο σημείο της Χαριλάου Τρικούπη, μέσα σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Η πορεία επέστρεψε στην κεντρική πλατεία και είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις της ΥΜΕΤ,

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr