ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΑπειλείται σήμερα η Δημοκρατία “όσο ποτέ”;

Απειλείται σήμερα η Δημοκρατία “όσο ποτέ”;

Απειλείται σήμερα η Δημοκρατία “όσο ποτέ”;

Απειλείται σήμερα η Δημοκρατία “όσο ποτέ”;

Ο Παναιτωλικός ήταν πάντα ένας παρεμβατικός σύλλογος. Από την εποχή που αστοί της εποχής τον έστησαν και τον έκαναν έναν βασικά εκπαιδευτικό σύλλογο με πρώτο μέλημα την Παιδεία των φτωχότερων παιδιών. Αλλά και αργότερα που έγινε ένας σύλλογος που εξέφραζε αγρότες και εργαζόμενους.

Είναι λογικό να βγάλει ανακοίνωση σήμερα που είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου. Καλώς λέει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ότι “Ως σύλλογος, αποδίδοντας φόρο τιμής στους πεσόντες και στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, διατηρούμε ζωντανό το παράδειγμά τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του λαού”.

Νωρίτερα διαπιστώνει ότι το μήνυμα της μέρας είναι επίκαιρο όσο ποτέ λόγω των αδιεξόδων που έχει η κοινωνία. Αυτό έχει δόση αλήθεια, οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά αδιέξοδα δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε ώστε το μήνυμα να είναι πιο επίκαιρο από άλλες εποχές.

Εκείνο που αποτελεί ερωτηματικό είναι η απόστροφος ότι “αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα, ότι η Δημοκρατία και η κοινωνική Δικαιοσύνη δεν αποτελούν αυτονόητα κεκτημένα”!

Γιατί αλήθεια; Απειλούνται στις μέρες μας αυτά τα κεκτημένα περισσότερο από άλλες εποχές; Γιατί είναι “κορυφαίο παράδειγμα” κάτι τέτοιο σήμερα; Φταίει η επικαιρότητα των ημερών ή έχουν καταλυθεί οι θεσμοί;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τι μας κληροδότησε η γενιά του Πολυτεχνείου;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ