Η απάτη με τους τίτλους στα ΜΜΕ

Η απάτη με τους τίτλους στα ΜΜΕ Από όταν θέριεψε η κουβέντα για την αμεροληψία ή όχι των ΜΜΕ (λες και υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι τέτοιο) έχουμε δει ένα σωρό τεχνικές για να κοροϊδέψουν κάποιοι το κοινό, γνωρίζοντας τον χρυσό κανόνα: "οι νέοι δεν διαβάζουν ΜΜΕ, ο κόσμος επηρεάζεται αποκλειστικά από τα σόσιαλ μίντια πλέον και κανείς δεν διαβάζει παρά μόνο τον τίτλο"!

Η απάτη με τους τίτλους στα ΜΜΕ

Η απάτη με τους τίτλους στα ΜΜΕ

Από όταν θέριεψε η κουβέντα για την αμεροληψία ή όχι των ΜΜΕ (λες και υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι τέτοιο) έχουμε δει ένα σωρό τεχνικές για να κοροϊδέψουν κάποιοι το κοινό, γνωρίζοντας τον χρυσό κανόνα: "οι νέοι δεν διαβάζουν ΜΜΕ, ο κόσμος επηρεάζεται αποκλειστικά από τα σόσιαλ μίντια πλέον και κανείς δεν διαβάζει παρά μόνο τον τίτλο"!

Κάπως έτσι μπορείς να πουλήσεις στο twitter, για παράδειγμα ότι η Ελλάδα είναι χαμηλότερα στην ελευθερία του Τύπου από ένα σωρό δικτατορίες βάσει ενός καταλόγου που είναι γνωστό ότι εκδίδουν μέσα που πρόσκεινται στην Αριστερά πανευρωπαϊκά. Ή εκείνους, τέλος πάντων, που επιθυμούν την Αριστερά στα πράγματα στην Ευρώπη...

Σε έναν τέτοιο κατάλογο η Ελλάδα προχθές ήταν στην 65η θέση αλλά μόλις ανακοινώθηκαν συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ έπεσε στην...107η, μπροστά από το... Τσαντ που έγινε και "χάσταγκ"!

Πιο πάνω από την Ελλάδα είναι η κατεχόμενη Κύπρος, για να καταλάβετε, η οποία ονομάζεται "Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" και στην οποία μιλάς μόνο αν θέλουν οι έποικοι της Τουρκίας.

Ας φέρουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα. Μεταφέρουμε αυτούσιο τίτλο και τι λέει ένα δημοσίευμα χθες, δεν έχει σημασία το ΜΜΕ. Ο τίτλος: "2 μονάδες μπροστά ο Σύριζα: Πάγωσαν τα χαμόγελα". Τι καταλαβαίνει ο αδαής από τον τίτλο; Ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι...πάγωσαν, σωστά;

Είναι έτσι όμως; Πάμε να δούμε τι λέει μέσα:

"Οι δημοσκόποι στο σύνολο τους βλέπουν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας όμως ουδείς έχει μιλήσει για τελειωμένο παιχνίδι και σίγουρο αποτέλεσμα. Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς παρότι δείχνει προβάδισμα του Σύριζα, δημιούργησε προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Η δημοσκόπηση της Opinion λοιπόν για λογαριασμό του THETOC μπορεί να επιβεβαίωσε την υπεροχή του Σύριζα στις ηλικίες 17-29, το προβάδισμα του όμως έναντι της ΝΔ είναι μόλις δυο μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα στην ψήφο των νέων 17 έως 29 ετών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20,5%, έναντι 18,5% της ΝΔ (διαφορά 2 ποσοστιαίων μονάδων)"!

Συμπέρασμα; Παραπλάνηση, καμία σχέση η επιδίωξη του τίτλου με το άρθρο. Κι αυτό γίνεται από όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Ο Γιάνης μετά τη «Δήμητρα» μοιράζει και ψήφους στις επιχειρήσεις