ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΗ απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυτική Ελλάδα

Η απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυτική Ελλάδα

Η απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυτική Ελλάδα

Πάνω από 9.000 ευρώ πήραν από ηλικιωμένη στην Ακράτα

 Ένα ακόμα περιστατικό απάτης σημειώθηκε χθες με το πρόσχημα της επιστροφής αναδρομικών. Ηλικιωμένη στην Ακράτα έπεσε θύμα αγνώστου, ο οποίος της τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, με το πρόσχημα ότι θα λάμβανε αναδρομικά από Δημόσια Υπηρεσία, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (9.200) ευρώ,. Η γυναίκα κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που της υπέδειξε ο δράστης.

Αντίστοιχο συμβάν σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και στην Ηλεία. Άνδρας στην Ηλεία την πάτησε για τα καλά και αυτό του κόστισε κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο επικοινώνησε τηλεφωνικά με Έλληνα και με το πρόσχημα ότι θα λάβει ο πατέρας του αναδρομικά σύνταξης ΟΓΑ, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (6.386) ευρώ, τα οποία ο άνδρας κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο απατεώνας.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον Σεπτέμβριο στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Μέσω τηλεφώνου και με το πρόσχημα των αναδρομικών που έπρεπε να λάβουν για τη σύνταξη του αποθανόντος συζύγου και  πατέρα, η μητέρα και ο γιος εξαπατήθηκαν με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 9.150 ευρώ. Το «κόλπο» στην υπόθεση ήταν πως για να δοθούν τα χρήματα έπρεπε να καταβληθεί ο φόρος.

Παρά τις ενημερώσεις και τις συμβουλές που κατά καιρούς δημοσιοποιεί η αστυνομία τα περιστατικά εξαπάτησης συνεχίζονται με διάφορα σενάρια κάθε φορά.

Από την δήθεν πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου από συγγενικό τους πρόσωπο μέχρι την ανάγκη χειρουργείου επίσης κάποιου στενού συγγενή τους και το πρόσχημα είναι η αμοιβή του γιατρού.

thebest.gr

Κάηκε παράπηγμα Ρομά πίσω από το γήπεδο Αιτωλικού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr