ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑπάτη – ακίνητα: Ανάστατη για την εμπλοκή καθηγητών η εκπαιδευτική κοινότητα στο Αγρίνιο

Απάτη – ακίνητα: Ανάστατη για την εμπλοκή καθηγητών η εκπαιδευτική κοινότητα στο Αγρίνιο

Απάτη – ακίνητα: Ανάστατη για την εμπλοκή καθηγητών η εκπαιδευτική κοινότητα στο Αγρίνιο

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα  στο Αγρίνιο και ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ζευγάρι εκπαιδευτικών φέρεται να εμπλέκεται σε περιπτώσεις εξαπάτησης υποψήφιων αγοραστών ακινήτων, πλαστογραφώντας έγγραφα των ιδιοκτητών τους.

Η Αστυνομία συνέλαβε στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr τον 57χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της καλοστημένης απάτης, γνωστό στην πιάτσα των παρανόμων με το παρατσούκλι «Δάσκαλος» και το ζευγάρι των εκπαιδευτικών (φυσικός ο άνδρας και φιλόλογος η σύζυγος) από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία ενός ακόμα προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το ζευγάρι των εκπαιδευτικών κατοικεί στο Αγρίνιο και στο σπίτι τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ήδη πραγματοποιηθεί έρευνα από αστυνομικούς.

Κατά τις επίμαχες ημέρες, ο φυσικός απουσίαζε από το Λύκειο του Αγρινίου στο οποίο εργάζεται. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του sinidisi.gr,  οι γονείς ενημερώθηκαν με μήνυμα την προηγούμενη ημέρα ότι το μάθημα το οποίο διδάσκει θα γινόταν κανονικά στις 19 Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά  έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο κλίμα στη σχολική μονάδα όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός ενώ η σύζυγός του διδάσκει σε σχολείο του Μεσολογγίου. Αν και το ζήτημα μόνο για γέλια δεν είναι, οι μαθητές έχουν αρχίσει να διακωμωδούν την …άβολη κατάσταση.

Τι  είχε προηγηθεί

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του zougla.gr οι δύο εκπαιδευτικοί μαζί με το φερόμενο ως εγκέφαλο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, συνολικά, για τρεις περιπτώσεις απάτης.

Παρολίγο θύμα ήταν ένας γνωστός ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει το οικόπεδο που βρίσκεται μια ανάσα από το γκολφ της Γλυφάδας.

Ο «Δάσκαλος» συστήθηκε ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών του οικοπέδου και έπεισε τον υποψήφιο αγοραστή ότι «θα πουλούσε το οικόπεδο αντί 430.000 ευρώ λόγω ανάγκης». Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός παρέδωσε στον υποψήφιο αγοραστή τα απαραίτητα έγγραφα για την πώληση, όπως τίτλο κτήσης, έγγραφα ιδιοκτητών κτλ. «Από την έρευνα μας φαίνεται ότι είχαν βρει τα πραγματικά στοιχεία των ιδιοκτητών μέσω υπηρεσιών όπως Κτηματολόγιο, Υποθηκοφυλακείο και μάλιστα σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια, άλλαξαν μόνο την φωτογραφία της ταυτότητας και προχώρησαν στις διαδικασίες «πώλησης» του οικοπέδου»  είπε αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η σπείρα φέρεται να ζήτησε 20 χιλιάδες ευρώ για το  κλείσιμο της συμφωνίας, άλλες 50 χιλιάδες ευρώ για την σύνταξη προσυμφώνου και τα υπόλοιπα χρήματα θα δίνονταν με την υπογραφή των συμβολαίων. Όμως κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές έβαλαν σε υποψίες τον αγοραστή ο οποίος έψαξε και βρήκε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του οικοπέδου και όπως διαπίστωσε… δεν πουλούσε την περιουσία του! Τότε απευθύνθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί αποφασίστηκε να προσημειωθούν επιταγές και μετρητά και να περιμένουν τους «πωλητές».

Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον «Δάσκαλο» και το ζευγάρι των καθηγητών. Η φιλόλογος φέρεται να υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς, ότι «με δική της εντολή ο σύζυγος της άλλαξε κάποιους κωδικούς στο ΤΑΧΙS ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ». Στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο «Δάσκαλος» βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και ποσά για τα οποία ενημερώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί. Όσον αφορά στην συνολική οικονομική ζημιά και για τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται εμπλεκόμενοι υπολογίζεται σε πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Ο ιερέας έβαζε ανήλικη να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr