ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ απάντηση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Η απάντηση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Η απάντηση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Σχετικά με την ανοικτή επιστολή παραίτησης του πρώην προέδρου

Η απάντηση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Σ. Κωστίκογλου: «Πρέπει να εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους»

 

Δελτίο τύπου με το οποίο απαντά στην ανοικτή επιστολή που απέστειλε προ ημερών ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, απέστειλε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Κωστίκογλου.

Με αυτό το δελτίο τύπου ο κ. Κωστίκογλου εξηγεί τις θέσεις του και τους λόγους για τους οποίους το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ψήφισε το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή, που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Μπεσίνη σύμφωνα με τον ίδιο.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΑ και της δημοσιοποίησης των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις θέσεις μου με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ, το οποίο ψήφισε υπέρ του ανοίγματος της συγκεκριμένης τελευταίας Κυριακής του έτους.

Κατ αρχάς, όσον αφορά τον πρώτο λόγο που επικαλείται ο Πρόεδρος για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ερωτώ από πού και πώς προκύπτει ότι το ΔΣ παραιτείται από το αίτημα αυτό καθώς και τη συνέχιση του αγώνα να διεκδικήσει ένα ανθρώπινο ωράριο, το οποίο θα καθορίζεται από τις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Θέλω ακόμα να τονίσω ότι πρέπει να εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους για τις οποίες είμαστε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα αντίθετοι ως προς την κατάργησή τους.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι υπήρχε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση  «για μια Κυριακή ανοιχτά», η Απόφαση του Υπουργείου προέκυψε την τελευταία στιγμή για άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή και εκ των πραγμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη η σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. Οπότε η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από το Δ.Σ.

Θέλω να τονίσω την προσωπική μου άποψη ότι το Δ.Σ.  πρέπει όποτε και όταν απαιτείται, να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες. Να θυμίσω ακόμα ότι η πληροφόρηση που είχαμε από άλλους Εμπορικούς Συλλόγους ήταν ότι οι αγορές θα ήταν ανοιχτές.

Για το δεύτερο λόγο παραίτησης στον οποίο αναφέρεται ο Πρόεδρος και εννοεί την πρότασή του για δημοψήφισμα, δηλώνω ότι και η δική μου θέση ήταν αντίθετη σε αυτό. Άλλωστε με αυτή την πρακτική  θα πρέπει  να κάνουμε δημοψήφισμα για οποιοδήποτε σημαντικό θέμα προκύπτει..

Τελικά, ποιος είναι ο ρόλος του Δ.Σ. ;

Προβλέπεται από το καταστατικό ότι μπορούμε να αλλάξουμε απόφαση Γενικής Συνέλευσης με δημοψήφισμα;

Όσον αφορά την παραίτηση θεωρώ ότι δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τον ΕΣΑ. Θα ήθελα να θυμίσω ότι και το 2012  υπήρξε πάλι θέμα να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή τα καταστήματα γιατί αυτή ήταν η επιθυμία των συναδέλφων. Και παρ όλα τα μηνύματα από την αγορά που ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και παρ όλο που είχα ζητήσει από μέλος του Δ.Σ. να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν, το Δ.Σ. αγνόησε το τι θέλουν οι συνάδελφοι και σε αντίθεση με την απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ., τα καταστήματα άνοιξαν.

Γιατί τότε δεν υπήρχε ευαισθησία για παραίτηση;

Μέχρι σήμερα για το άνοιγμα της Κυριακής  στις 28-12-2014 δεν ακούστηκε αρνητική κριτική για την απόφαση του Δ.Σ.

Σκεφτείτε όμως  τι θα συνέβαινε αν είχαμε σαν Δ.Σ. ζητήσει από τους συναδέλφους να μην ανοίξουν κι αυτοί έκαναν το αντίθετο όπως το 2012. Τότε το Δ.Σ. θα νομιμοποιούνταν;

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι ο Πρόεδρος πρέπει να ανακαλέσει την παραίτησή του και στο άμεσο προσεχές διάστημα  ( με το νέο χρόνο) να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα ακουστούν και οι δύο απόψεις. Και η Γ.Σ.  να αποφασίσει ή να καταδικάσει την απόφαση του Δ.Σ. ή να γίνει αποδεκτή η στάση που κράτησε η πλειοψηφία του Δ.Σ.

Αγρίνιο 31-12-2014                                                            Κωστίκογλου Σωκράτης

Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ