ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ απάντηση του Μητσοτάκη στους εραστές του lockdown

Η απάντηση του Μητσοτάκη στους εραστές του lockdown

Η απάντηση του Μητσοτάκη στους εραστές του lockdown

Η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζουν αρκετοί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown, με επίκεντρο την Αττική, που πρακτικά θα νεκρώσει την οικονομία της χώρας, και θα σπρώξει την κοινωνία στο αδιέξοδο υφεσιακών καταστάσεων, που θα μας επαναφέρουν στα χρόνια των Μνημονίων, εξοργίζει. Υπάρχουν δε πολλοί που το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην τηλεόραση και σχεδόν παρακαλούν για ένα δεύτερο lockdown.

Ευτυχώς στο χθεσινό τηλεοπτικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται. Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. «Lockdown» σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση».

Ας ελπίσουμε αυτά τα λόγια του Πρωθυπουργού να τα έλαβε υπόψη και ο Υπουργός Οικονομικών. Γιατί, δύο μόλις ημέρες πριν ο Χρ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει, θέλοντας προφανώς να περάσει το μήνυμα «ασφάλειας» που παρέχουν τα ταμειακά διαθέσιμα των 37 περίπου δις., ότι η οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown. Ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να προσγειώθηκε μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μεγάλο μπέρδεμα ο κορονοϊός και στα θεάματα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr