ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ απαλλαγή του Κοσμά προτείνεται στη ΔΙΣ

Η απαλλαγή του Κοσμά προτείνεται στη ΔΙΣ

Η απαλλαγή του Κοσμά προτείνεται στη ΔΙΣ

Η απαλλαγή του Κοσμά προτείνεται στη ΔΙΣ

Την απαλλαγή των δύο Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά πρότεινε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση (για 4η ημέρα) της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι δύο Μητροπολίτες, ως γνωστόν, κατηγορούνται για ανυπακοή αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Μάνης έθεσε υπό την κρίση της σεπτής Ιεραρχίας προτάσεις όπως «να θεωρηθεί λήξαν το εγερθέν γνωστό ζήτημα των δύο αδελφών Ιεραρχών και να τεθεί στο αρχείο για το μείζον όφελος και συμφέρον της Εκκλησίας», αλλά και να συνταχθεί και αποσταλεί, όπου πρέπει, Ειδική Συνοδική Εγκύκλιος της ΙΣΙ «περί τῆς ἀξίας, ἰσχύος καί πιστῆς ὑπακοῆς στίς ἀποφάσεις τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας ὑπό πάντων, κλήρου καί λαοῦ».

Μάλιστα, στο ανακοινωθέν της 4ης ημέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι στο εξής με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για το βαρύ κόστος της ενεργειακής μετάβασης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr