Απαιτητικό φινάλε στις Πανελλαδικές – Υποψήφιοι του Αγρινίου μιλούν για τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία (video)

Σε καλά προετοιμασμένους απευθύνονταν τα θέματα

panelladikes

«Έπεσε» η αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 στα Γενικά Λύκεια με τους υποψήφιους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εξετάζονται την Τετάρτη (12.6.24) σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Το μάθημα της Iστορίας δεν «έκρυβε» εκπλήξεις  αλλά τα θέματα παρουσίαζαν μεγαλύτερες δυσκολίες συγκριτικά με  με εκείνα των τελευταίων ετών. Οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν. 

Σχολιάζοντας τα θέματα η Δέσποινα Τασολάμπρου (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) που την ενδιαφέρει το αντικείμενο των σπουδών της να είναι η Κοινωνική Εργασία, τόνισε: «Το μάθημα της Ιστορίας μου φάνηκε εύκολο, δεν με δυσκόλεψε πουθενά και δεν περίμενα να βάλουν και εύκολα θέματα. Είχε για το προσφυγικό, θέματα από το δεύτερο κεφάλαιο που ήταν εύκολο και γενικά είχε απ' όλα τα κεφάλαια θέματα...».

 

Ο Γεράσιμος Σκουτάρης που επίσης έδινε Ιστορία επεσήμανε: «Τα θέματα μου φάνηκαν εύκολα. Το ζήτημα ήταν οι πηγές που ήθελαν αρκετή ανάπτυξη. Εκεί ήταν που «χάλασα» περίπου 1,5 ώρα. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα, όπως εύκολα ήταν και το σωστό, λάθος και οι ορισμοί που μας ζητούσαν. Ένας προετοιμασμένος μαθητής, έστω και μέτρια, θεωρώ ότι έχει γράψει 15 σίγουρα. Δεν εντόπισα κάποια παγίδα. Στόχος μου είναι η Νομική ή οι Πολιτικές Επιστήμες».

Στο μάθημα της Φυσικής τα θέματα κάλυπταν μεγάλο εύρος της εξεταστέας ύλης, ήταν  απαιτητικά και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους. Λόγω του όγκου τους χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του χρόνου.

Ο Θανάσης Μπάδας (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) που ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε: : «Τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής ήταν απαιτητικά. Το θέμα Α' βγήκε γρήγορα αλλά τα υπόλοιπα θέματα, Β, Γ και Δ ήθελαν αρκετή σκέψη. Αν καθυστερούσες σε κάποιο θέμα υπήρχαν πιθανότητες να χάσεις κάποιο άλλο, γιατί απαιτούνταν σε όλα να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Πιστεύω ότι κάτι γράψαμε σε όλα τα θέματα, τα βγάλαμε, αλλά το ζήτημα είναι αν είναι εξ ολοκλήρου σωστά ή όχι. Στόχος μου είναι το Πολυτεχνείο, για Μηχανολόγος».

 

 

Απαιτητικά ήταν τα θέματα και στην Οικονομία ενώ κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης.

Ο Δημήτρης Παππάς (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) σημείωσε: «Τα θέματα της Οικονομίας θεωρώ ότι ήταν λίγο δύσκολα. Στην θεωρία υπήρχε και σχήμα μέσα, ενώ τα θέματα Γ και Δ ήταν ίσως δυσκολότερα. Στο φροντιστήριο πέσαμε λίγο έξω, αλλά δεν πειράζει. Και του χρόνου, σημασία έχει να είμαστε καλά. Στόχος μου είναι οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων ή ΤΕΦΑΑ».

Μπορεί οι εξετάσεις να ολοκληρώθηκαν ωστόσο η αγωνία των υποψηφίων δεν έχει τελειώσει. Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί σε όλα τα μαθήματα που εξετάστηκαν.  Στη συνέχεια, θα γίνει ο υπολογισμός των μορίων και οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο, ενώ μετά και από την διαδικασία αυτή θα πρέπει να αναμένουν και πάλι για να βγουν οι βάσεις

Σημειώνεται ότι από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ενώ από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). , ε. Τότε και μόνο τότε θα λήξει η αγωνία τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διεκδίκησαν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συνολικά 68.851 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές ήταν 1.552 στα ΓΕΛ και 428 στα ΕΠΑΛ.